Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Yaşlılar Haftası Kutlaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Türkiye’deki belediyeler içinde yaşlılara en yoğun hizmeti veren, Belediye Ankara Büyükşehir Belediyesidir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, " Türkiye'deki belediyeler içinde yaşlılara en yoğun hizmeti veren, Belediye Ankara Büyükşehir Belediyesidir" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve SOS Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen Yaşlılar Haftası etkinlikleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katılımı ile başladı.

Kocatepe Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kutlama programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye bürokratları ile 600'ü aşkın başkentli yaşlı katıldı.

"Yaşlılara gücümüzün yettiği kadar destek oluruz"

Konuşmasına "Büyüklerimin ellerinden öpüyorum, yaşıtlarım varsa onlara da saygılarımı sunuyorum" diyerek başlayan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes bir gün yaşlanacak. Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlılarımıza gücümüzün yettiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Kusurumuz varsa affola. Türkiye'deki belediyeler içinde yaşlılara en yoğun hizmeti veren belediye, Ankara Büyükşehir Belediyesi."

Keçiören Belediye Başkanlığı ile birlikte toplam 28 yıldır belediye başkanlığı yaptığını ve yaşlılara yönelik icraatların birçoğunun ilk olarak kendisinin dönemlerinde uygulandığını anlatan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin yaşlılara yönelik faaliyetlerini rakamlarla açıkladı.

"Ankara'nın dört bir tarafındaki dar gelirli yaşlılar başta olmak üzere yardımlar yapılıyor"

Gökçek, salonu dolduran yaşlıların da hizmetlerden faydalanıp faydalanmadığını sorduğu ve salondaki yaşlıların çoğunun yararlandığını öğrendiği hizmetlere ilişkin rakamlarla ilgili ise, "Yaşlılara Evde Temizlik Hizmeti, 425 bin 336 yaşlı, Evde Sağlık Hizmeti, 101 bin 148 yaşlı, Psikolojik ve Sosyal Destek, 47 bin 66 yaşlı, Ev İçi Bakım Onarım, 36 bin 668 yaşlı, Akçakoca, Akçay, Kesikköprü Tatil Kampları, 5 bin 480 yaşlı, Konya, Beypazarı, Safranbolu Gezileri, 11 bin 17 yaşlı, EGO Otobüsleri Ücretsiz Ulaşım Kartı, 1 milyon 705 bin 380 yaşlı, Yaşlı Bilgi Erişim Merkezi, 17 bin 176 yaşlı, Barınma Evi, 2 bin 454 yaşlı, Şefkat Evleri, 40 bin 354 yaşlı. Ayrıca Ankara'nın dört bir tarafındaki dar gelirli yaşlılar başta olmak üzere yılda 2-3 kez, 67'şer kiloluk 5 paketten oluşan gıda yardımı yapılıyor. Özellikle 16 çevre ilçedeki ihtiyaç sahibi, kömürle ısınan evlere kömürleri gönderiliyor. Giysi ihtiyaçları olanlar için Büyükşehir Giysi Merkezi'nden ücretsiz giyim ihtiyaçları sağlanıyor " şeklinde konuştu.

"Bizi gezdirin deyin, aldırırız, ikramda bulunur, Ankara'yı gezdiririz"

Ankara gezisi programlarına ilişkin bilgi veren Gökçek, "Mahallenizde arkadaşlarınızla toplandınız, Yaşlılar Hizmet Merkezimize telefon açın ve 'Bizi gezdirin' deyin. Sizin bulunduğunuz mahalleye otobüs gönderip aldırırız, yemek ve atıştırmalıklar ikram edip, Ankara'yı gün boyu birlikte gezdiririz. Bunu her zaman yapabiliriz. Bakınız bir telefonla diyorum. Teyzelerim, ablalarım, erkekler veya mahallece 'Bizi götürün' deyin, biz hazırız. Bu da her an sizin hizmetinizde" ifadelerini kullandı.

Ankara'da 9 ayrı aile yaşam merkezi bulunduğunu ve orada da yaşlılarla ilgili çeşitli aktivitelerin yer aldığını da kaydeden Gökçek, buralara da yaşlı vatandaşların ücretsiz servislerle alınıp, evlerine bırakıldığını söyledi.

Beş dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildiğini hatırlatan Gökçek, "Bu benim siyasi gücümden falan değil. Bu sırf o mazlum insanların yaptığı dualardan. Lütfen bizi dualardan eksik etmeyin, başta da Sayın Cumhurbaşkanımızı" dedi.

"Hanım, benim gecekondulardaki kolum"

Eşi Nevin Gökçek'in de dört bir taraftaki ihtiyaç sahibi insanlara SOS Vakfı aracılığıyla çeşitli yardımlarda bulunduğunu da belirten Gökçek, "Benim hanım, benim gecekondulardaki kolum her tarafı geziyor buluyor ve bakıyor ki ev eşyaları yok, SOS Vakfı'ndan bu tip yardımları yapıyorlar. Bugün İzmir'deydik ve uçakla gelip, Cuma namazına zor yetiştik. Nevin Hanım da gelmeyi çok istiyordu, ancak sesi kısık olduğu için hiç konuşamıyor. Çok özür diledi sizlerden ve selam saygılarını iletti. Ellerinizden öpüyor" diye konuştu.

"Kendisi bir mimar ve rekortmen"

Konuşmaların ardından yaşlı vatandaşlar Gökçek'e hizmetlerinden dolayı çiçek takdim ederken, İbrahim Atasoy isimli yaşlı vatandaş da "Sayın Başkanımızın saydığı hizmetler tabii ki sonsuz hizmettir. Kendisine bu konuda teşekkür ediyorum. Ben Ankara'yı 1955'ten beri tanıyan birisiyim. Ankaramıza bugünkü başkent hüviyetini Sayın Başkanımız kazandırdı. Kendisi bir mimar ve rekortmen. Kendisini kutluyorum. Hizmetlerinden dolayı yaşlılar adına bu çiçeği vermek istiyorum. Teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Gökçek'in konuşmasının ardından Yaşam Merkezleri, Yaşlılar Lokali üyeleri ile Planet Aile Yaşam Merkezi üyelerinin hazırladığı etkinlikler, sunucuların okuduğu şiirler, yaşlıları duygulandırdı. Planet Aile Yaşam Merkezi'nin minik üyeleri de halkoyunları gösterisi yaparken, Merkezi bünyesindeki Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları sahne aldı. Konserin ardından aşıklar sazlarıyla atıştı ve türküler söyledi.

Programın sonunda yaşlı üyelere çekilişle çeşitli mutfak eşyası hediye edildi. Kura sırasında heyecanlı dakikalar yaşayan yaşlılar, renkli bir gün geçirdiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Melih Gökçek Nevin Gökçek Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title