Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımlarını 16. Yılında da Sürdürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve temizlik kolileri ulaştırarak binlerce aileye destek oluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve temizlik kolileri ulaştırarak binlerce aileye destek oluyor. Kış aylarından önce ilaç gibi gelen yardımlarla yüzler gülüyor.

Bottan kabana, kömürden ekmeğe pek çok çeşit yardımıyla yerel yönetim tarihinde belediyeciliğe yeni bir anlam kazandıran Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı gıda ve temizlik kolileri evlere eksiksiz ulaşmaya devam ediyor. Gıda paketlerinde makarnadan çaya, peynirden reçele çeşit çeşit malzeme bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelerin yaşadığı güçlükleri bir nebze olsun giderebilme adına 16 yıldır geleneksel hale getirdiği yardımları kış ayları öncesinde evlere hızır gibi yetişiyor.

Türkiye'de bir ilk olarak başlatılan ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde yıllardır dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarını ulaştıran dağıtım ekipleri, titizlikle belirlenen gerçek ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kapıdan teslim ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, bu yıl 140 bin ihtiyaç sahibi aileye iki kere yardım ulaştırılıyor. Ramazan ayında açlık sınırı altında yaşayan ailelere ekstra yardım veriliyor.

İhtiyaç sahipleri, yardım almak için 365 gün başvuruda bulunabiliyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşların öncelikle 'kira kontratı, öğrenci belgesi, araç kaydı, maaş bordrosu, muhtarlıktan alınan fakirlik ilmuhaberi, ailede engelli veya hasta var ise raporu' beraberinde getirerek, belediye görevlilerinin vereceği başvuru formunu doldurması gerekiyor.

Başvurular, Etlik'te bulunan Osmanlı İş Merkezi, Sincan Mareşal Çakmak Mahallesi Lise Caddesi No. 5'teki Yardım Bölümü ve Çubuk'ta Yavuz Selim Mahallesi PTT Caddesi No. 7/A adresine yapılabiliyor. Başvurular değerlendirilirken şehit aileleri ve gazilere öncelik veriliyor.

Yardım almak için başvuruda bulunan vatandaşların gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadıkları titiz bir incelemeyle belirleniyor. Başvuru sonrası, aile bireyleri forma işleniyor.

Daha sonra bu konuda özel eğitimden geçmiş, yüksek okul mezunu personel, yardım talep edilen adreslere inceleme yapmaya ve belgelerin doğruluğunu kontrol etmeye giderek çevreden gerekli soruşturmaları yapıyor. Başvuru sahiplerinin incelemeleri, bir rapor halinde komisyona sunuluyor. Komisyonun değerlendirmesinden sonra bu ailelerin yardım alıp almayacakları belirleniyor. Ailelerin gelirleri deneyimli personel tarafından da sık sık denetime tabi tutuluyor, takibi yapılıyor.

MALZEMELER BELSO'DA SAKLANIYOR

Her gün onlarca eve ulaştırılan yardım malzemeleri ise BELSO'nun soğuk hava depolarında özenle saklanıyor. Dağıtımı yapılacak gıda maddeleri, özel paketler içerisinde korunuyor. Böylelikle günlük yapılacak dağıtımlarla gıda maddeleri herhangi bir zarar görmeden hak sahibine ulaşıyor. Dağıtım ise bir plan çerçevesinde mahallelere göre yapılıyor. Yardımlar, sırayla her bölgeye 3 kişilik ekiplerin yer aldığı 20 araçla ulaştırılıyor. Görevliler, yardımı teslim ederken mutlaka imza ve kimlik fotokopisi alıyor.

YARDIM KOLİLERİNDE NE VAR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak hazırladığı yardım kolilerinde bulunan gıda ve temizlik ürünleri şunlar: "2 kg zeytin, 1.660 gr salça, 1.500 gr tuz, 2 kg peynir, 10 kg makarna, 5 kg ayçiçek yağı, 5 kg un, 2 kg arpa şehriye, 3 kg çay, 6 kg şeker, 2 kg reçel, 2 kg tahin helvası, 5 kg pirinç, 2 kg fasulye, 2 kg nohut, 2 kg bulgur, 3 kg çamaşır deterjanı, 750 gr tuvalet sabunu, 1 kg banyo sabunu, 2 kg sıvı bulaşık deterjanı." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

title