Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Darbe Girişimini Yansıtan Film Yapacak

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 15 Temmuz hain darbe girişimini yansıtan bir filmin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılması ve Gürcistan’daki Gençler Dünya Halter Şampiyonası ile Fransa’daki Gençler Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi başarıyla temsil eden ASKİSPOR’lu sporcu ve antrenörlerin altınla ödüllendirilmesi kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, 15 Temmuz hain darbe girişimini yansıtan bir filmin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılması ve Gürcistan'daki Gençler Dünya Halter Şampiyonası ile Fransa'daki Gençler Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi başarıyla temsil eden ASKİSPOR'lu sporcu ve antrenörlerin altınla ödüllendirilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapılan toplantıda, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimine ilişkin olayların gelecek nesillere aktarılması amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bir film yaptırılmasına ilişkin önerge verildi. Önergede şöyle denildi:

"Bu tarihi olayı yansıtacak bir filmin, kültür, sanat alanında ve özellikle Ankara'nın tanıtımı açısından bambaşka bir yeri olacaktır. Bu nedenle 15 temmuz 2016'yı gelecek nesillere intikal ettirecek konulu bir filmin yaptırılması, bu filme Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sponsor olunması, filmin Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO'nun ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin kurduğu şirketlerden birinin yapım ortağı olması talep edilmektedir."

Önerge, oybirliğiyle kabul edildi.

Şampiyon sporcu ve antrenörlere ödül

Toplantıda sunulan bir başka önergede, 25-30 Haziran günlerinde Gürcistan'da yapılan Gençler Dünya Halter Şampiyonası'nda 69 kiloda dünya şampiyonu olan ASKİSPOR'lu Ahmet Turan Okyay'ın 100 cumhuriyet altınıyla, Teknik Direktör Raif Özel'in 20 cumhuriyet altınıyla, Antrenör Erkan Kayır'ın 20 cumhuriyet altınıyla ödüllendirilmesi istendi.

Önergede ayrıca 28 Ağustos- 4 Eylül arasında Fransa'nın Macon kentinde düzenlenen Gençler Dünya Güreş Şampiyonası'nda 120 kiloda dünya ikincisi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü grekoromen stil güreşçilerinden Osman Yıldırım'ın 60 cumhuriyet altınıyla, Teknik Direktör Ersoy Koçak'ın 12 cumhuriyet altınıyla, Antrenör Erkan Ülvan'ın 12 cumhuriyet altınıyla ödüllendirilmesi talep edildi.

Önerge, oybirliğiyle kabul edildi.

Kesikköprü'ye Kültür Merkezi

Toplantıda, Bala'nın Kesikköprü Mahallesi'nde daha önce yapılması planlanan, ancak Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz'ün bir kazada vefat etmesinden sonra yapımı gerçekleşemeyen Kültür Merkezi'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanması ve adının 'Halil İbrahim Gürbüz Merkezi' yapılması yönündeki önerge de oybirliğiyle kabul edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürcistan Türkiye Fransa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title