Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi 12 Taşınmazın Satışını Yapacak

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya'nın Beytepe mevki ile Etimesgut'un Şeker mevkiinde yer alan 12 taşınmazın satışını kapalı zarf usulüyle yapacak. İhale 6 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek.

Taşınmaz satışıyla ilgili ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya'nın Beytepe mevki ile Etimesgut'un Şeker mevkiinde yer alan 12 taşınmazın satışını 6 Mart 2014 tarihinde 14.00'de başlayarak ikişer dakika arayla kapalı zarf usulüyle gerçekleştirecek. 12 taşınmaz için muhammen bedel 157 bin 500 TL ile 629 bin 160 TL arasında değişecek. Geçici teminat bedeli ise, 4 bin 725 TL ile 18 bin 874 TL arasında olacak.

-İHALEYE KATILACAKLAR 250 TL KARŞILIĞINDA ŞARTNAME ALMAK ZORUNDA OLACAK-

İhale suretiyle satışı yapılacak taşınmazların satış şartnamesi her gün çalışma saatleri içerisinde, Emlak Ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Taşınmazlar Şube Müdürlüğünde görülebilecek. İhaleye iştirak edecek olanlar 250 TL karşılığında şartname almak zorunda olacaklar. İhale için verilen teklif mektupları verildikten sonra geri alınamayacak.

Teklif mektuplarının en geç ihale günü saat 12.00' ye kadar ihalenin yapılacağı adreste bulunan Encümen Başkanlığına verilmesi şart olacak. Bu saatten sonra verilecek teklif mektupları veya her hangi bir nedenle oluşacak gecikmeler dikkate alınmayacak. Satış şartnamesinde belirtilen hususlarla taşınmazlara ait dosyasındaki bilgileri ve tapudaki takyidatları alıcı aynen kabul etmiş sayılacak. İhalenin kesinleşmesinden sonra ihale uhdesinde kalanlar, satış şartnamesine aykırı bir talepte bulunamayacaklar. Satıştan mütevellit bütün vergi, resmi harç, ilan giderleri, tapu harçları, alım satım giderleri, gibi ödenmesi gereken her türlü giderler alıcıya ait olup, alıcı tarafından kanuni süresinde ödenecek. İhale Komisyonu gerekçesini karar içeriğinde belirtmek koşulu ile ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olacak. Encümen'ce uygun görülerek karara bağlanan ihale kararı ise; İta Amiri'nin Onay'ını takiben geçerlilik kazanacağı gibi, İta Amiri'nin ihaleyi fesh etmesi halinde, iştirakçi idareye karşı herhangi bir hak iddiasında bulunamayacak. İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, satışta ihale şartnamesi hükümleri uygulanacak.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Etimesgut Çankaya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title