Haberler

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi, EGO ve ASKİ’nin 2014 Yılı Kesin Hesabına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarını kabul etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi, EGO ve ASKİ'nin 2014 Yılı Kesin Hesabına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarını kabul etti.

Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez yönetimindeki Meclis Toplantısı'nın son gününde, CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya ile MHP Grup Başkanı Ramazan Şimşek her üç kurumun 2014 Yılı Kesin Hesaplarına ilişkin eleştiri ve görüşlerini açıkladılar. Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez de eleştirilere cevap vererek, olumlu değerlendirmeler için ise teşekkür etti. Ölmez, "ANKAPARK'ın Ankara'nın önceliği olmadığı" eleştirilerine ilişkin, büyük kentlerin marka değeri olduğunu gösteren bazı simgeleri barındırdığını vurgulayarak, "İnanıyorum ki ANKAPARK Başkent'in turizmine büyük katkı sağlayacak, turist ve ziyaretçi yapısını büyük ölçüde değiştirecek" dedi.

Ankara trafiği ile ilgili eleştirilere ise dünyanın büyük kentlerinden örnekler ile yanıt veren Ölmez, Londra, Paris ve Roma'daki trafiğin Ankara'dan daha iyi olmadığına dikkat çekti.

Konuşmaların ardından ayrı ayrı kalemlerin okunması ile yapılan oylamada Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO'nun 2014 Yılına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporları oy çokluğu ile kabul edildi.

ANKARAGÜCÜ SPOR KULÜBÜNE YARDIM

Meclis'te ekonomik yönden zor durumda bulunan Ankaragücü 1910 Gençlik ve Spor Kulübü'ne faaliyetlerini devam ettirebilmesi için mayıs ayından başlamak üzere 3 ay süreyle 500'er bin liradan toplam 1.5 milyon lira nakdi yardım yapılması yönündeki Başkanlık Yazısı oy birliği ile kabul edildi.

11-18 Nisan 2015 tarihinde Gürcistan'da yapılan Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda 2.'lik kazanan ASKİ Spor Kulübü haltercisi Bünyamin Sezer'e 125 Cumhuriyet altını karşılığı Türk Lirası ödül verilmesi hakkındaki Başkanlık Yazısı da oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS'TE ALINAN DİĞER KARARLAR

Başkanlık yazılarının dışında komisyonlarda görüşülerek Meclis'e taşınan ve karara bağlanan diğer gündem maddelerinden bazıları şunlar:

Beypazarı ilçe sınırları içerisindeki jeotermal rezervler için inceleme ve araştırma yapılacak.

2015 yılında Gençlik Parkı Lunapark'ı, Harikalar Diyarı Lunapark'ı, Demetevler Lunapark'ı ve 50. Yıl Lunaparkı'nı kapsayan lunaparklarda kapı girişi daha önceki yıllarda olduğu gibi 25 kuruş olarak kalırken, daha önce 4 TL olan yetişkinlerin bindiği oyuncaklar 5 TL, 3 TL olan çocukların bindiği oyuncaklar ise 4 TL olarak belirlendi.

Gençlerin fiziksel, zihinsel, bilimsel ve sosyal yönlerden gelişmelerini temin etmek ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Gençlik Meclisi kurulacak.

Bala ilçesi Abazlı ve Afşar mahallelerinde genişliği 7 ile 10 metre arasında değişen 45 isimsiz sokak numaralandırılırken, genişliği 15 metre olan 2 caddeye de numara verildi.

Gölbaşı ilçesi kuzey girişindeki köprülü kavşağa Eymir Köprülü Kavşağı, güney girişindeki köprülü kavşağa ise "Mogan Kavşağı" adları verildi.

Altındağ ilçesi Ulubey Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 1. Cadde'nin ismi "Muhtar Arif Turan Caddesi" olarak değiştirildi.

Yenimahalle ilçesi Serhat Mahallesi'nde bulunan;

1281 Sokak ve 1300 Sokak birleştirilerek Serhat Caddesi,

1297 Cadde ve 982 Sokak birleştirilerek Mehmet Zahid Kotku Caddesi,

1319 Sokak, 2254 Cadde birleştirilerek Süleyman Şah Caddesi,

1303 Sokak ve 1353 sokak da birleştirilerek 1329 Cadde olarak isimlendirildiler.

Beypazarı ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan genişliği 15 metre olan Mehmet Erçoban Sokak ile yine genişliği 15 metre olan Dobby Sokak birleştirilerek "Köroğlu Caddesi" adı verildi." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Şimşek Ali ihsan Köprülü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title