Haberler

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: "Ankara'da dar gelirliler için çok ucuz ama çok lüks 150 bin konut yapmak istiyoruz"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da dar gelirliler için ucuz ve lüks 150 bin konut yapmak istediklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı. Belediye Meclisine sürpriz ziyaret gerçekleştiren Çocuk Meclisinin yeni üyeleri, Başkan Gökçek'e çiçek verdi.

Çocuk Meclisi üyelerinin "Her mahallede engellilerin kolaylıkla ulaşabileceği parkların yapılması ya da var olanların düzenlenmesi", "Büyükşehir Belediyesinin çocuklara yönelik yayınlarının görme engelliler için kabartma harflerle basılması", "Çocukların uyuşturucu ve zararlarından korunmalarına yönelik tüm okullarda bilgilendirici eğitim seminerleri verilmesi" yönündeki önergeleri, oy birliğiyle kabul edildi.

Daha önceki toplantılarda Mamak ve Çankaya'da heyelan bölgesi sınırlarında oturan ev sahiplerine 6 ay süreyle 300 lira kira yardımı ve bir defaya mahsus bin liralık yardım yapılmasına karar verildiğini belirten Gökçek, kira yardımı süresinin 1 yıl olmasına ilişkin değişiklik teklifini oylamaya sundu. Başkanlık yazısı, oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste, sorumluluk sahası genişleyen Büyükşehir Belediyesince, dört bir tarafta çevre düzenlemesi, yeşillendirme ve aydınlatma çalışmaları ile ASKİ ve EGO hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin madde de oy birliğiyle kabul edildi.

Yenimahalle Beştepe Mahallesi sınırlarındaki "Mertler Sokak"ın adının "Zübeyde Hanım Caddesi" olarak değiştirilmesi de kararlaştırıldı.

Toplantının ardından son nüfus istatistikleri hakkında bilgi veren Gökçek, 25 ilçenin 11'inin nüfusunun azaldığını, iş olanaklarının artırılmasıyla bu ilçelere tersine göçün başlayabileceğini belirtti. Gökçek, Ankara'nın nüfusunun ise bir önceki yıla göre 104 bin 889 artarak, 5 milyon 150 bine ulaştığını kaydetti.

İlin gelecek 4 yıl içinde 400 bin nüfus alabileceğini kaydeden Gökçek, en az 200 bin konuta ihtiyaç duyulacağına dikkati çekti. Gökçek, "Ankara'da dar gelirliler için çok ucuz ama çok lüks 150 bin konut yapmak istiyoruz" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Melih Gökçek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title