Haberler

Melih Gökçek: Bu Olayların İki Tane Sorumlusu Var

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Bu olayların kesinlikle bana göre iki tane sorumlusu vardır. Birincisi Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri, diğeri de Mansur Yavaş'ın kendisi. Ankara'da çıkacak tüm olaylardan direk olarak CHP sorumludur" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti İl Başkanlığında gazetecilere seçim itirazları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gökçek, "Seçimler sonuçlandı. Seçimler sonucunda şu anda 32 bin 97 oyla Ankara Büyükşehir belediye başkanlığı kazandık. Bütün partiler kendi güçlü olduklarına inandıkları yerlerde bir takım itirazları yapıyorlar, biz de bir takım itirazları yaptık. Bizim itirazımız kullanılan oylar için olmadı. Bizim tek itirazımız oldu, o da özellikle birleştirme tutanaklarındaki üzerinde maddi hatalar için oldu. Birleştirme tutanağında örneğin Gökçek'in 200 oyu çıkmış, bizim 200 oyumuz yandaki yurt partisine yazılmış, bir kayma yapılmış bizimki boş bırakılmış. Biz bunların hepsini gün boyunca geceden itibaren teker teker dökerek çalıştık" diye konuştu.

Maddi hataları bulduklarını ifade eden Gökçek, maddi hataların ve itirazların neticesinde 10 bin civarında oy artışı olacağını belirterek 40 bini de aşacaklarını söyledi. Gökçek, "Seçimlerde ben tahminde bulunurken 50'ye 39 diye tahminde bulunmuştum. 124 bin oy iptal edildi. Bizim tespitlerimize göre 90-100 bin gibi bir rakam AK Parti'nin oylarının itirazı tarzında. 30 bin oy bir puana denk düşüyor. Ben yanılmam, yanıldım diye de çok üzülüyordum. Bugün değerlendirmeden sonra yanılmadığımı anladım" dedi.

Gökçek, "Dün ve bugün özellikle CHP milletvekilleri, Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu devamlı olarak insanları tahrik edip sokağa döküyorlar. Sorumluluktan da kurtulma için zaman zaman durun diyorlar. Bu mağlubiyet olduktan sonra sokaklarda olaylar çıkaracaklarını ifade etmiştim. Bugün İstanbul'da Sarıgül'ün basın toplantısında yaptıkları tahriklerde aynen iddiamızı doğruluyor. Dünden itibaren Mansur yavaş yapmış olduğu yazılı beyanlarla o tahriki zaten net olarak ortaya çıktı. Çok enteresan tahrikler yaptı. Mansur Yavaş'ın tweetlerine girin görün. Bu olayların kesinlikle bana göre iki tane sorumlusu vardır. Birincisi Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri, diğeri de Mansur Yavaş'ın kendisi. Ankara'da çıkacak tüm olaylardan direk olarak CHP sorumludur. Özellikle cemaat mensubu olan kişilerin yurtlara talimat vermekte o çocukları sokağa salmak üzereler, yurtlardan bizzat beni arıyorlar, bize baskı yapıyorlar bizim sokağa çıkmamızı istiyorlar" şeklinde konuştu.

Berkin'in ölümünden sonra marjinal grupların sokağa çıktığını ifade eden Gökçek, "Kılıçdaroğlu sokaktan çekilin dedi hepsi çekildi. Tek merkezden talimat veriliyor. Gayeleri Türkiye'yi karıştırmak, ülkenin altını üstene getirmek. Buradan savcılara suç duyurusunda bulunuyorum, savcıları göreve çağırıyorum. Çıkan olaylardan Sayın Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş'tır. ya olayları önlerler ya da bunların kışkırtıcısı olarak yarın adalet önünde hesap vermeye hazır olurlar. İnsanları tahrik etmenin bir anlamı yok" diye konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gökçek, "Cemaatin hangi yurtlarda baskısı var?" sorusuna, "Yurtların hangileri olduğunu Sokağa çıktıklarında herkes öğrenir" dedi.

CHP'nin YSK dilekçesi de sorulması üzerine Gökçek, "Saat 3 değil de 5 olsa ne olacak. 2 saatte ne yetiştirecek. Perşembe Cuma günü mazbatamızı alırız" dedi.

Hüseyin Aygün'ün Kılıçdaroğlu açıklamalarını da değerlendiren Gökçek, "Kesinlikle Kılıçdaroğlu'nun bileti kesilir, geçmiş ola mutlaka ve mutlaka değiştireceğiz onu " dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş Melih Gökçek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title