Haberler

Ankara Bulvarı'na Uluslararası Ödül

batı aksında trafiğin yükünü taşıyan, Celal Bayar Bulvarı’ndan başlayarak Etimesgut’a kadar uzanan 14,5 kilometrelik Ankara Bulvarı, Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da düzenlenen yarışmada “Akıllı Kentlerde En İyi Ulaşım” ödülüne layık görüldü.

batı aksında trafiğin yükünü taşıyan, Celal Bayar Bulvarı'ndan başlayarak Etimesgut'a kadar uzanan 14,5 kilometrelik Ankara Bulvarı, Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da düzenlenen yarışmada "Akıllı Kentlerde En İyi Ulaşım" ödülüne layık görüldü. Ankara Bulvarı, uluslararası 600 katılımcının bir araya geldiği forumdaki yarışmanın tüm kriterlerine uygunluğuyla da büyük övgü aldı.

Dünyanın çeşitli bölgelerindeki birçok kentin projeleriyle katıldığı "Ljubljana Forum" ve "Civitas Forum" kapsamındaki "Ljubljana Forum 2015 Ödülü" yarışmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeşiller içindeki 8 şeritli 14,5 kilometrelik dev Ankara Bulvarı, tüm rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile Avrupa Birliği Konseyi başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafından 600 katılımcının yer aldığı forum kapsamında Ljubljana Kalesi'nde düzenlenen yarışmada "Akıllı Kentlerde En İyi Ulaşım" ödülüne layık görülen Ankara Bulvarı, taşıdığı kriterlerle de yarışmanın gözdesi oldu. Bulvar, pek çok ülke, lider ve kuruluştan övgü aldı.

FİNALİSTLER ARASINDA LONDRA DA VARDI

Ljubljana'da düzenlenen yarışmada 10 ülkeden çeşitli kentlerin projelerini geride bırakan Ankara Bulvarı, finalde ise İngiltere'nin başkent Londra, Slovenya'nın başkenti Ljubljana ve Gürcistan'ın başkenti Tiflis ile yarıştı. Ana kriterleri "Avrupa 2020 Stratejisi'ne katkıları, istihdam artırıcı ve yüksek katma değer geliştirici katkıları, kentin genel gelişimine olan katkısı, Avrupa kimlik ve anlamına katkısı" olarak belirlenen yarışmada, Ankara Bulvarı'nın bu kriterlerin hepsini fazlasıyla karşıladığı belirtilerek, ödül Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne verildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi adına ödülü Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal, düzenlenen törenle Ljubljana Belediye Başkanı ZoranJankovıc'in elinden aldı.

"ANKARA BULVARI BU ÖDÜLÜ HAKETTİ"

Modern ve üstün kalitedeki görünümüyle başta organize sanayi olmak üzere Ankara'nın birçok bölgesini birbirine bağlayan, Başkent'in en önemli ana arterlerinden biri olarak hizmet veren bulvarın gerekliliğini ve trafiğe sağlayacağı rahatlığı her fırsatta dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankara'nın dört bir tarafını birbirine bağlayan dev bulvar, sadece Ankara trafiğine değil, ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Bulvarın hak ettiği gerçek değer, yurt dışından gelen ödüllerle daha da net ortaya çıkıyor. Türkiye'de TMMOB'un 'sökün bunu' dediği bulvar, Avrupa'dan ödül alıyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşümden yeşillendirmeye, sosyal ve kültürel çalışmalarından alt ve üst yapıya kadar yüzlerce değişik çalışmasının ödüllerle taçlandırıldığını, her yıl bu ödüllere yenilerinin eklendiğini belirten Başkan Gökçek, "Bir ödül de Ankara Bulvarımıza geldi. Başkent'te yaptığımız bu dev bulvar, sağladığı yararlar, niteliği ve güzelliğiyle yurt dışından takdir topladı" diye konuştu.

Yapılan her faaliyette olduğu gibi Ankara Bulvarı'nda da çok büyük engellemelere rağmen çalışmaktan yılmadıklarını belirten Başkan Gökçek, "Bir kez daha yaptığımız işin haklılığı kanıtlanmış oldu. Hem de yurt dışında, dünyanın pek çok ülkesinden çeşitli şehirlerin projeleriyle yarıştığı, uluslararası iki ayrı forum kapsamında düzenlenen bir yarışmada" diye konuştu.

TMMOB'A BAĞLI ODALAR "SÖKÜN BUNU" DEMİŞTİ

Celal Bayar Bulvarı ile Etimesgut'taki Hava Hastanesi arasındaki 14,5 kilometrelik gidiş-geliş toplam 8 şeritlik, yeşiller içindeki Ankara Bulvarı, İstanbul ve Eskişehir yollarının alternatifi olarak hizmete sunuldu. Bulvar, üzerindeki 2 dev viyadük, 17 alt-üst geçit ve köprü ile toplam 19 kilometre uzunluğundaki bağlantı yollarıyla çevresindeki bölgeleri birbirine bağlıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan bulvar, 2 yıl önce dönemin Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katıldığı törenle hizmete açılmıştı. Ankara'nın en önemli ana arterlerinden biri olarak 2 yıldır hizmet veren ve her gün yaklaşık 350 bin aracın geçiş yaptığı, yıllık yaklaşık 1 milyar lira mazot ve benzin tasarrufu sağlayan bulvar, geçtiğimiz Ağustos ayında TMMOB'a bağlı 5 ayrı odanın başvurusu üzerine mahkeme kararıyla kapatılmış, ancak vatandaşlar ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından açılan davalarla yine mahkeme kararıyla 13 saatlik aranın ardından yeniden trafiğe açılmıştı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Melih Gökçek Etimesgut Slovenya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title