Haberler

FETÖ'nün Sözde 'Sincan Eyalet Yapılanması'na Operasyon: 22 Şüpheli Gözaltında

Güncelleme:

FETÖ'nün sözde "Sincan eyalet yapılanması"na yönelik yapılan operasyonda, aralarında örgütün "bölge imamları"nın da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "Sincan eyalet yapılanması"na yönelik soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 54 şüpheliden 22'si gözaltına alındı.

54 ŞÜPHELİ İÇİN YAKALAMA KARARI

Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün sözde "Sincan eyalet yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında aralarında örgütün "bölge imamları"nın da bulunduğu 54 şüpheli hakkında yakalama kararı alındı.

22'Sİ GÖZALTINA ALINDI

Başsavcılığın talimatıyla operasyon başlatan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, aralarında Ankara'nın da bulunduğu 8 ilde 54 şüpheliden 22'sini gözaltına aldı.

"BYLOCK"ÇULAR VAR

Şüphelilerden bazılarının cep telefonunda örgütün haberleşmede kullandığı "ByLock" programının bulunduğu kaydedildi.

SÖZDE "EYALET YAPILANMASI"

FETÖ'ye üye olmak ve örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde örgüt adına sözde "eyalet yapılanması" oluşturdukları ve bu bölgelerden sağladıkları gelirlerle FETÖ'ye finansal destek verdikleri iddia ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Sincan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title