Haberler

Ankara Barosunda Bulunan "Böcek" İçin Suç Duyurusu

Güncelleme:

Ankara Barosu, Ankara Adliyesinin 5. katındaki Baro Yönetim Kurulu odasında bulunan dinleme cihazıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu, Ankara Adliyesi'nin 5. katında yer alan Baro Yönetim Kurulu odasında bulunan dinleme cihazıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, 10 Kasım'da Ankara Adliyesi'nin baro yönetimi ve kaleminin yer aldığı 5. katında yapılan aramada, Baro Yönetim Kurulu odasında dinleme cihazı bulunduğu ve tutanak tutulduğunu kaydetti.

Açıklamada, şunlar belirtildi:

"Avukatlık Kanunu'nun 76. maddesine göre hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve korumakla ve 95. maddesiyle  hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmakla görevli olan Ankara Barosu Başkanlığının maruz kaldığı bu olay, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 132, 133, 134 ve 135. maddeleri ile Anayasa'nın 20 ve 22. maddelerinde koruma altına alınan 'özel yaşama saygı, kişilik haklarının korunması ve haberleşme özgürlüğüne' aykırıdır.

Ulusal ve uluslararası hukuka aykırı bir eylem olan 'böcek ile dinleme' olayının sorumlularının tespit edilerek, haklarında adli ve idari işlemlerin başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş olup süreç sonuna kadar takip edilecektir." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title