Haberler

Ankara Bağımsız Milletvekili Özdalga Açıklaması

"AKP ve Erdoğan'ın istediği başkanlık sistemi Türkiye'ye ya diktatörlük getirecek ya da ağır siyasi krizlere yol açacaktır"

Ankara Bağımsız Milletvekili Haluk Özdalga, "AKP ve Erdoğan'ın istediği başkanlık sistemi Türkiye'ye ya diktatörlük getirecek ya da ağır siyasi krizlere yol açacaktır" dedi.

Özdalga, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, başkanlık sistemini getirmek isteyen AK Parti'nin son günlerde sistematik bir şekilde kamuoyuna dönük bir dezenformasyon kampanyası yürüttüğünü savundu.

Bu kampanyanın öncülüğünü "namusu ve şerefi üzerine ettiği yemini hiç umursamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığını" öne süren Özdalga, "Gerçek dışı ve çarpıtılmış iddiaları, gerçekmiş gibi kamuoyuna sunuyorlar" ifadesini kullandı.

Amerika'da, temsilciler meclisi ve senato adaylarının belirlenmesinde Başkan'ın hiçbir etkiye sahip olmamasının, Parlamentonun Başkana karşı güçlü olmasının esas nedeni olduğunu belirten Özdalga, "AKP ve Erdoğan'ın istediği başkanlık sistemi Türkiye'ye ya diktatörlük getirecek ya da ağır siyasi krizlere yol açacaktır. Hodri meydan, gelin Türkiye seçmeninin ezici çoğunluğunun karşı olduğu başkanlık sistemini 2015 seçimlerinin en önemli konusu yapalım" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title