Haberler

Ankara Aydınlılar Derneği 20. Yılını Kutladı

Ankara Aydınlılar Derneği, kuruluşunun 20 yılı dolayısı ile düzenlediği Geleneksel Aydınlılar Gecesi Gazi Üniversitesinin Rektörlük Kampüsündeki Kültür Merkezinde yapıldı.20.yıl gecesine TBMM Eski Başkanı İsmet Sezgin, Eski Bakanlardan Cengiz...

Ankara Aydınlılar Derneği, kuruluşunun 20 yılı dolayısı ile düzenlediği Geleneksel Aydınlılar Gecesi Gazi Üniversitesinin Rektörlük Kampüsündeki Kültür Merkezinde yapıldı. 20. yıl gecesine TBMM Eski Başkanı İsmet Sezgin, Eski Bakanlardan Cengiz Altınkaya ve Yüksel Yalova, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Eski Valisi Emir Durmaz, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş, Aydın İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Mutlu, EGEM Platformu temsilcileri, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile Ankara'da yaşayan Aydınlılardan oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

TELGRAF VE ÇİÇEK YOLLADILAR

Geceye katılamayan Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Milletvekilleri Semiha Öyüş, Ali Uzunırmak, Bülent Tezcan, Prof.Dr. Metin Lütfi Baydar ve Osman Aydın, Sinop Valisi Dr.Ahmet Cengiz, Yalova Valisi Esengül Civelek, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın Eski Valisi Mustafa Malay, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Hulisi Akşit telgraf ve çiçek göndererek gecenin hayırlı olması temennisinde bulundular.

RASİM MENTEŞE'YE TEŞEKKÜR

Akşam yemeği ve müzik ziyafeti ile başlayan gecede Dernek Başkanı Ender Vardar, konuşmasında başında vefat eden dernek kurucu başkanı merhum Metin Karamenderes ve Kurucu ikinci başkanı Necip Erbil, dernek yönetim kurulu üyesi Cihat Ancın'ı ve ebediyete intikal eden kurucu üyelere ve hemşerilerine minnetle ve şükranla andığını ifade etti. Derneğin kuruluşunun 20 yılı dolayısı ile düzenlenen gecede birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Vardar; "Hemşerilerimiz arasında birlik ve beraberliği bu gibi etkinliklerle artırmak gerektiğine inanıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz takdirde başaramayacağımız hiçbir şey olamayacaktır. Hemşerimiz olan işadamı Sayın Rasim Menteşe'nin Bozdoğan'da yaptığı eğitim kompleksi çok güzel bir tesis oldu. Bozdoğan'ımıza bu tesisi kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

DERNEĞE SAHİP ÇIKILSIN MESAJI

Başkan Vardar konuşmasının devamında derneğin kullanmakta olduğu mülkiyeti Aydın İl Özel İdaresinde olan daireler hakkında konuştu. Ankara Aydınlılar Derneğinin kullanmakta olduğu dairlerin Aydın İl Özel İdaresince satış kararı aldığını ifade eden Vardar; "Ankara'daki üniversitede okuyan öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını da karşılayan bu yerlerin satış kararının kaldırılması gerekiyor. Bu konuda başta bakanlarımız ve milletvekillerimiz olmak üzere herkesin desteğine ihtiyacımız var. Derneğimizin daha etkin bir şekilde Ankara'da yaşayan hemşerilerimize ve Aydın'ımıza yardımcı olabilmesi için sahip çıkılması gerekiyor" dedi.

AYDIN'A HİZMET EDENLERE PLAKET

Sanatçı Harun'un söylediği şarkıların ardından plaket törenine geçildi. Aydın'a hizmet eden ve Aydın'ın tanıtılmasına katkıda bulunanlara Ankara Aydınlılar Derneğince teşekkür plaketi verildi. Gecede Aydın Valisi Kerem Al'a, Adana Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş'a, Aydın eski Valileri Emir Durmaz ve Muharrem Göktayoğlu'na, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş'a, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a, Nazilli Belediyespor Başkanı A.Vahit Aysan'a, Yorumcu Rıdvan Dilmen'e, Trabzonsporlu milli futbolcu Serkan Balcı'ya, Ankaragücü'nün milli futbolcusu Aydın Toscalı'ya, Galatasaraylı genç milli futbolcu Berkin Kemal Arslan'a ve Beşiktaşlı genç milli futbolcu Kadri Ari'ya protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi. Ayrıca derneğin Aralık ayında düzenlediği 10. Geleneksel Tavla Turnuvası birincisi Başkan Ender Vardar'a da birincilik ödülünü Emekli Genel Müdür Osman Akyol verdi.

POPSTAR HARUN VE ŞİRİN ÇİLENGİR EĞLENDİRDİ

Konuşmaların ardından gecede, 2008 yılı Popstar yarışması birincisi Harun sahne alarak söylediği Türk Sanat Müziği ve Ege yöresine ait türküleri ile Aydınlılara güzel bir gece yaşattı. Harun'un türküleri ile coşan Aydınlılar gece boyunca gönüllerince eğlendiler. Harun'un ardından ise Aydınlı sanatçı Şirin Çilengir sahne aldı. Çilengir'in söylediği Türk Pop Müziği şarkıları Aydınlılar tarafından büyük ilgi ile dinlendi. Müzik ziyafetinin ardından gece de balon patlatma yarışması düzenlenerek birinci olan çifte ödül verildi.

ZEYBEK EKİBİ İLGİ GÖRDÜ

Plaket töreninin ardından 12 Erkek ve 12 Bayandan oluşan derneğin zeybek ekibi, Aydın Yöresi oyunlardan oluşan düzenlemeli gösterisini sundu. Derneğin zeybek ekibi sırasıyla Tekeler Zeybeği, Kadıoğlu Zeybeği, Kerimoğlu Zeybeği, Aydın Zeybeği, Bozdoğan Zeybeği Kocaarap Zeybeği, Eklemedir Koca Konak Zeybeği, Güdüşlünün Çeşmesi ve Harmandalı Zeybeği oyunlarından oluşan güzel bir gösteri sundu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Ankara İsmet Sezgin Erdem Aydın Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title