Haberler

Ankara Ameliyat Parasına Gücümüz Yetmiyor

"Ameliyat parasına gücümüz yetmiyor"

Ankara'da yaşayan Semra Yüksel ve Hanife Aksu, çocukluk yaşlarından itibaren omurilik rahatsızlığı yaşıyorlar. Sırtlarında gelişen yumruların her geçen gün iç organlarına baskı yaptığını ifade eden Yüksel ile Aksu, felç olma ve ölüm riski taşıdıkları belirtilerek, biran önce ameliyat olmaları gerektiği belirtilirken, "Devlet hastaneleri 'bu bir ekip ameliyatı' bahanesiyle ameliyat etmekten kaçınırlarken, özel hastaneler de 100 bin TL'den fazla paralar istiyor. Bizlerin bu paraları verecek ne gücümüz, ne durumumuz var. Yetkili kurum ve kuruluşların bizlere destek ve yardımlarını bekliyoruz" diyerek sıkıntılarını belirttiler.

Ankara'nın Mamak İlçesi Hüres Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuk annesi 27 yaşındaki Semra Yüksel ve Altındağ İlçesi Yaşlılar Yurdu'nda kalan 45 yaşındaki Hanife Aksu, hasta dayanışması gösterip bir araya geldiklerini ifade ettiler. Omirlik rahatsızlığı yaşadıklarını belirten Yüksel ve Aksu, "Belimizde oluşan yumrular iç organlarımıza baskı yaptığı için her geçen gün yaşamımızı zorlaştırıyor. Yumruların baskısı ile zaman zaman kalbimiz duracak gibi oluyor, nefes alamıyoruz. Durumumuzu doktorlara söylediğimiz zaman ameliyat olmanız gerekiyor. Olmazsanız, ya felç olursunuz ya da ölebilirsiniz gibi cevaplar alıyoruz. Devlet hastaneleri 'bu bir ekip işi' diye ameliyat etmekten kaçınırlarken, özel hastaneler de ödememizin mümkün olmayacağı 100 bin TL'den fazla paralar istiyorlar. Bu durumda bizi göz göre göre ölüme terk ediyorlar. Yetkilerden bir an önce ameliyat edilmemiz için destek ve yardımlarını bekliyoruz" diye sıkıntılarını dile getirmeye çalışıyorlar.

Semra Yüksel, Kastamonu'nun Gülef Köyü'nde henüz 3 yaşındayken bu hastalığının ortaya çıkmış olduğunu belirtirken, "Babamın maddi imkansızlıkları nedeniyle hiç hastaneye götürülmedim. Liseye başladığımda Tuba Yılmaz isimli öğretmenim yaşadığım sıkıntılardan dolayı beni ilk defa Kastamonu'da bir hastaneye götürdü ve muayene ettirdi. Daha sonra babama para vererek tedavi olmam için Ankara'ya gönderdi. 10 yıldır ameliyat olmak için çırpınıyorum, ama olamadım. Eşim inşaat işçisi, iş bulursa çalışıp evimize ekmek getiriyor. Çoğu zaman iş bulamıyor. Bir oda ve aralı gecekonduda yaşıyoruz. Kiramız 150 TL. İki çocuğun masraflarını bile zor karşılıyoruz. Ameliyat olmam için devlet büyüklerimizden yardım ve destek bekliyorum" dedi.

Aynı hastalıkla pençeleşen Hanife Aksu 'da Malatya'da 2 yaşındayken annesinin kucağından kayarak iki katlı binanın zemine düştüğünün belirtilldiğini anlatırken, o günden beri omurilik çatısının birbirine geçmiş vaziyette yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti. Aksu, "Tedavi olmak ve sağlığıma kavuşmak için Ankara ve İstanbul'da birçok hastanelere gittim. Tüm doktorların söylediği biran önce ameliyat olmam yönünde. Devlet hastaneleri zor bir ameliyat, ekip işi gibi ifadelerle ameliyat yapmaktan kaşınıyorlar. Özel hastanelerin istedikleri ameliyat giderlerini karşılamam mümkün değil. Geçtiğimiz aylarda özel bir radyo istasyonu yetkilisi benimle röportaj yaptı. 'Ankara Valiliği'nden ameliyat için kampanya başlatarak yardımcı olalım' dediler ama valilik bu izini bile vermedi. Ameliyat olmamız konusunda tüm ilgili kurum ve kuruluşlara sesimizi duyurmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Semra Yüksel Kastamonu Altındağ Mamak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title