Haberler

Ankapark'ta Yürütmeyi Durdurma

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Danıştay 14. Dairesi'nin ANKAPARK'ta yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Danıştay 14. Dairesi'nin ANKAPARK'ta yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden yapılan açıklamaya göre, meslek odaları Atatürk Orman Çiftliği alanında bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ANKAPARK Projesini yargıya taşıdı. Açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun yenileme alanı kararının iptali için açılan davada Danıştay 14. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı verdiği belirtildi. Danıştay'ın kararını değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, kararın kendilerine henüz tebliğ edilmediğini belirterek, "Yürütmeyi durdurma beklediğimiz bir karardı. 1/10.000 lik ana plan davasında aldığımız yürütmeyi durdurma kararı zaten AOÇ'deki tüm alanlarla ANKAPARK projesini kapsıyordu. Bakanlar Kurulu kararını Danıştay'a taşımıştık. Bakanlar Kurulu Kararında ANKAPARK alanı yenileme alanı ilan edilmişti. Yenileme alanı yapılacak yerin AOÇ olmadığını belirterek, Danıştay'da dava açmıştık" dedik. Kararın olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Candan, "Melih Gökçek alanda geri dönülmez bir zarar vermiştir, bu kamu israfıdır, verdiği zararı karşılamalıdır. Yetkililer AOÇ alanlarında hukuka karşı daha ne kadar kör ve sağır kalabilecekler. AOÇ talanında hukuk mücadelemiz kazandı. ANKAPARK inşaatı durdurulmalı park mühürlenmeli" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Tezcan Karakuş Danıştay Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

erol vural:

buzihniyet herzaman gerıkalma çapasın da neyazıki hep ankara ödüyo bu zararı yanın dayız başkanım her güzel iş ankaramız için

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title