Haberler

Anka'dan Aşure Programı

Akçadağ Nitelikli Kalkınma ve Soysal Dayanışma Derneği (ANKA) tarafından aşure programı düzenlendi.

Akçadağ Nitelikli Kalkınma ve Soysal Dayanışma Derneği (ANKA) tarafından aşure programı düzenlendi.

Akçadağ ilçe merkezinde düzenlenen programa Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş, Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Akçadağ Nitelikli Kalkınma ve Soysal Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr İbrahim Gezer, ANKA Başkanı Ömer İpek, muhtarlar,sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Akçadağ Nitelikli Kalkınma ve Soysal Dayanışma Dernek Başkanı Ömer İpek, Aşurenin sevgi, eşitlik ve şükür olduğunu ifade etti. İpek, "Aşure bereketin ve farklılıkları koruyarak aynı kazanda pişirebilmenin bir ve beraber olabilmenin simgesi olarak algılanmaktadır" diye konuştu. Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş ise yaptığı konuşmada, Akçadağ Nitelikli Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen Aşure programı nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti.

ANKA Onursal Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer'de Kerbela'nın izinin İslam dünyasından silinmesinin mümkün olmayacağını ifade etti. Gezer, " Muharrem ayı, bir hüzün ayıdır. Öyle bir hüzün ki bütün İslam coğrafyasını kuşatmış, yüzlerce yıl sürmüş, kuşaktan kuşağa aktarılmış ve 'ben, hüzün peygamberiyim' diyen yüce peygamberin ümmetini 'hüzün ümmeti'ne, İslam coğrafyasını ise 'hüzün coğrafyası'na dönüştürmüştür" şeklinde konuştu.

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ise Muharrem Ayı'nın hoş görü ve kardeşlik ayı olduğunu kaydetti. Yıldırım, "Biz hayatta olduğumuz sürece, Müslümanlar var olduğu sürece bizim için her gün Aşure her yer Kerbela olacaktır. Bu nedenle Aşure biraz Aleviliktir, biraz Sunniliktir, biraz Türklüktür, biraz Kürdlüktür" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Malatya Akçadağ Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title