Haberler

Anka, 18 Temmuz 2010 Pazar Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-DEMOKRATİK AÇILIM TOPLANTISI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe'deki ofisinde kadın dernekleri ve STK'ları ile "demokratik açılım" toplantısında bir araya geliyor. (Saat: 14.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kızının İstanbul'daki düğün törenine katılıyor. (Saat: 20.00)

-TBMM BAŞKANI ŞAHİN İSVİÇRE'DE

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dünya Parlamento Başkanları 3. Konferansı'na katılmak üzere Ankara'dan İsviçre'nin Cenevre kentine gidiyor. (Saat: 16.00)

-CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU BURSA'DA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mudanya, Gürsu, Kestel, Yenişehir, İznik, Çakırlı, Yeniköy, Orhangazi ve Gemlik'te çeşitli temas ve etkinliklerde bulunuyor. Kılıçdaroğlu, Bursa temaslarının ardından da Yalova'ya hareket ediyor. (Saat: 12.00)

-BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI

-KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsil edecek Oramiral E. Murat Birsel ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hilmi Akın Zorlu ve Tümamiral Serdar Dülger'i kabul ediyor. (Saat: 11.00)

-TSK heyeti, KKTC Başbakanı İrsen Küçük tarafından da kabul ediliyor.

-Cumhurbaşkanı Eroğlu, kutlamalara katılmak üzere KKTC'ye gidecek TBMM heyetini kabul ediyor. (Saat: 16.45)

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de kutlamalara katılmak üzere KKTC'ye gidiyor. (Saat: 23.00)

-TAM GÜN YASASI

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da, Aile Hekimliği yerleştirmeleri ve Tam Gün Yasasının son durumuna ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 14.30)

-BAKAN ÇAĞLAYAN ABD'DE

-Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, iş dünyası kuruluşlarının ve İhracatçı Birlikleri'nin üst düzey temsilcilerden oluşan bir heyetle gittiği ABD'de, Türkiye ile ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik temaslarına devam ediyor.

-BAKAN EKER ŞIRNAK'TA

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Şırnak'ta çeşitli temas ve etkinliklerde bulunuyor.

-Bakan Eker, Şırnak Havaalanı'nın temel atma törenine katılıyor. (Saat: 11.00)

-YARGITAY BAŞKANI GERÇEKER KARABÜK'TE

-Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Karabük'ün Yenice Kaymakamlığını ziyaret ediyor. (Saat: 11.00)

-ZİRAATÇILAR DERNEĞİ BASIN TOPLANTISI

-Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Ankara İçkale Otel'de bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-TBMM 23 TEMMUZ'DA TATİLE GİRECEK

-Hükümetin öncelik verdiği yasaların, 23 Temmuz'a kadar Genel Kurul'da yasalaşmasının ardından Meclis, 1 Ekim 2010'a kadar tatil edilecek. Meclis Genel Kurul'u bu hafta vergi gelirinin de içinde olduğu torba yasa, kamuoyunda "taş atan çocuklar" olarak bilinen ve Terörle Mücadele, Gösteri Yürüyüşü Kanunu ile Uluslararası sözleşmelerle ilgili düzenlemeleri bitirdikten sonra kapanacak.

-AKP REFERANDUM TAKVİMİNİ BELİRLEDİ, ŞİMDİ NASIL ANLATILACAĞINI BELİRLİYOR

-AKP, 12 Eylül'de halk oylamasına sunulacak olan Anayasa değişikliği için takvim ve çalışmalarını belirlerken, şimdi kamuoyuna nasıl anlatılması konusunda stratejini oluşturuyor. Bu konuda milletvekilleri hazırladıkları önerilerini Başbakan Erdoğan'a sunmaya hazırlanıyor. AKP'de bazı milletvekilleri, "Referandum milletvekili seçimine dönmesin" diyerek, Erdoğan'a "Meydanlarda Anayasa değişikliğinin AKP'nin değil, milletin olduğu mesajı verilsin, meydanlarda muhalefet hiç eleştirilmesin, sadece Anayasa anlatılsın" şeklinde önerilerini sunacaklar.

-İNTERNETTE ÇOCUK İSTİSMARI YÜZDE 149 BÜYÜDÜ

-İnternette zararlı içeriğe karşı mücadele amacıyla kurulan güvenliweb.org internet sitesi üzerinde çocukların internet üzerinden istismarına dikkat çekilirken, özellikle ticari amaçla gerçekleştirilen bu istismarın 2003'ten bu yana yüzde 149 büyüdüğüne dikkat çekildi.

-VATANDAŞ MEVDUATTA VADEYİ UZATMIYOR

-Türk bankacılık sektöründe mevduatın vadesi kısalmaya devam ediyor. BDDK verilerine göre, son bir yılda vadesiz ve kısa vadeli hesaplarda tutulan mevduat miktarı artarken, uzun vadeli hesaplarda tutulan mevduatta gerileme sürüyor.

-BUĞDAYIN KALİTESİNİ DÜŞÜREN YAĞIŞLAR, EKMEK ZAMMINI KAPIYA GETİRDİ

-Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Çetin Keçeli, aşırı yağışların buğdaydaki glutenin (güç) düşmesine neden olduğunu, bunun da kaliteli un fiyatlarını 38 - 40 TL'den 42 TL'ye çıkarmaya başladığını belirterek, "Kaliteli buğday fiyatlarındaki artış devam eder, un fiyatları belli noktaya çıkarsa, o zaman Ramazan bayramından sonra ekmeğe zam kaçınılmaz olur" dedi.

-SERBEST BÖLGELERDE 43.7 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

-Serbest bölgelerde Mayıs ayında 43 bin 714 kişiyi istihdam etti. 19 serbest bölgedeki en çok istihdam ise toplam istihdamın yüzde 34'ünü oluşturan Ege Serbest Bölgesinde yaşandı.

-TÜRKİYE ESTETİK TURİZMİNDE İLK 5'E OYNUYOR

-Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, Türkiye'nin estetik turizminde ilk beşe oynadığını belirterek, Türkiye'nin dış politikasındaki dalgalanmaların estetik turizmini de etkilediğini söyledi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title