Haberler

Anıza Ekim Artık Seydişehir'de de Yapılıyor

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenen "Toprağı sürmeden doğrudan ekim mibzeri" ile uygulama yapıldı.

Bölgede ilk kez Seydişehir İlçe Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve MEVKA tarafından kabul edilen projenin uygulamasına, Kaymakam Tuncay Sonel katıldı. Sonel, anıza ekim mibzerini kullanarak ilk ekimi gerçekleştirdi.

Seydişehir'e bağlı Irmaklı köyünde düzenlenen tanıtım programına Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Özel İdare Müdürü Mustafa Bayramcı, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar, Gevrekli Sulama Birliği Başkanı Hasan Çalı, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Ünlütürk, İl Genel Meclisi üyesi Salih Özen, kurum müdürleri ile çevre köylerden gelenler katıldı.

Kaymakam Sonel çiftçilerle ve yaşlılarla sohbet etti.

Çiftçileri ve ekonomiyi daha fazla zara uğratmamak amacı ile toprağı sürmeden anıza direkt ekim projesinin Seydişehir'de yapıldığını ifade eden Seydişehir İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Bayramcı; "Seydişehir kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından projelendirilmiş Gevrekli sulama birliği başkanın katkılarıyla projemiz, MEVKA'ya sunulmuştur. MEVKA destekli bu projeye 50 bin lira destek verilmiştir. Bölgede ilk ve tek projedir. Bu projen sadece 10 bin lirası Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı bütçesinden karşılanmaktadır. Geri kalan bölümü ise MEVKA tarafından karşılanmıştır" dedi.

Teknolojinin geliştiğini artık toprağı süremden direk ekim mibzeri ile ekim yapılmaya başlandığını belirten Kaymakam Tuncay Sonel ise "Anız yakmak doğayı katlediyor. Anız yakıldığı zaman doğal denge bozuluyor. Yaşayan canlılar yok oluyor. Doğal dengeyi bozmamak için, maliyeti düşürmek için, daha düzenli daha modern tarım yapmak için çok önemli" diye konuştu.

Bu tür çalışmaları ve projeleri çok önemsediklerini belirten Sonel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu projenin yapılmasında emeği geçen önceki kaymakam beye, özel idare müdürlüğümüze, MEVKA yetkililerine, emek veren mühendisleri, İl Genel Meclisi üyelerini, İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanlarını kutluyorum. Bu ve buna benzer çalışmaların bölgemizde çoğalmasını temenni ediyorum. Memleketimize Seydişehir'e hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Daha sonra traktöre binerek anıza direk ekim mibzeri ile uygulama yapan Sonel, traktörle tarlaya tohum ekimi yaptı. Protokol üyeleri, program sonunda çiftçilerle birlikte öğle yemeği yedi.

Muhabir: Kadriye Kasap

Yayıncı: Murat Aslan - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Tuncay Sonel Seydişehir Gevrekli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title