Haberler

Anız Yakanlara Destekleme Primi Verilmeyecek

Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, anız yakan çiftçilere destekleme priminin verilmeyeceği belirtildi.

Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, anız yakan çiftçilere destekleme priminin verilmeyeceği belirtildi.

Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çiftçileri anız yakmalara karşı uyardı. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, anız yakanların tarımsal desteklerden yararlanamayacağına dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Batman İlimiz genelinde aldığımız tüm tedbirlere ve kesilen cezalara rağmen anız yangınları, zaman zaman çevre ve halk sağlığını tehdit etmektedir. Anız yangınları bitkilerin, hayvanların ve en önemlisi insanların sağlıklı yaşam zincirini doğrudan etkilemektedir. Anız yakmak su ve rüzgar erozyonuna neden olmaktadır. Anız yakmakla kendi toprağımız, suyumuz ve geleceğimiz yok edilmektedir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ve kolluk kuvvetlerimiz ile anız yangınlarının önlenmesi için yoğun bir çalışma gerçekleştirilmektedir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının anız yakanlar için tuttukları tutanaklara istinaden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce 232 bin TL ceza kesilmiş ve savcılıklara suç duyurusunda bulunulmuştur. Müştereken oluşturulan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü arazi ekiplerinin arazide yaptığı tespitlere ilave olarak uydu görüntüleri ile yapılan tespitlere göre de ceza kesilmesi için çalışmalar başlatılmıştır. Bundan sonra da anız yakanlara ceza kesmeye devam edilecektir. Alınan önlem ve duyurulara rağmen, anız yangınlarına sebep olanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Anız yakan çiftçilerimiz pirim desteklemelerinden mahrum kalabilecektir. Anız yakılan araziler uydudan tespit edilmektedir. Uydu tespitlerine göre cezai işlem uygulanacaktır. Bu nedenle, Vatandaşlarımız, anızları yakmamalı ve kendi tarlalarındaki anız yangınlarına engel olmalıdır." - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title