Haberler

Anıtpark Yeniden Düzenleniyor

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yer döşemelerindeki tahribat, yürüme sert zemin yollarının fazlalığı, kent mobilyaları ve sosyal donatı alanlarının ihtiyaca cevap veremez durumda olması nedeniyle Anıtpark'ı yenilemeye başladı.


Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'na bağlı Kent Mobilyaları ve Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve uygulanan çalışma kapsamında, herhangi bir kazaya sebebiyet verilmemesi için park halkın kullanımına geçici olarak kapatıldı.


2 milyon 53 bin liraya mal olacak ve 8 ay sürecek çalışmalar kapsamında, parkın dış çevre duvarı ve beton girişleri kaldırılarak, 12 dönüm olan yeşil alan miktarı 15 dönüme çıkarılacak, 10 dönüm olan sert zemin miktarı 7 dönüme düşürülecek. Parkın yanından geçecek hafif raylı sistem de dikkate alınarak hazırlanan projeyle, yeşil alan miktarı artırılacak, sert zemine denk gelen mevcut ağaçlar kompozit panel ızgara ile korunacak, mevcut ağaçlara ek olarak 150 adet tespih ağacı,11 adet oya ağacı, 286 adet çok yıllık kasımpatı ve 1300 adet mevsimlik çiçek dikilecek. Hemzemin spot aydınlatma elemanlarıyla ağaçlar aydınlatılacak.


Engelli vatandaşların kullanamadığı gömme tuvaletler kaldırılıp, zeminde bay bayan engelli tuvaleti ile bebek bakım odasının da bulunduğu 50 m2'lik idare binasının yapılacağı projeyle, engelli oyun grupları dahil tematik çocuk oyun grupları yerleştirilecek. Parkın çekim gücünü arttırmak için mevcut taş havuzların yerine çim amfi ve ışıklı su oyunlarının yer alacağı dairesel ve lineer havuz modeli uygulanacak.


Yürüyüş Yolu ve Koşu Parkuru Yapılacak


Mevcut geniş yürüme yolu daraltılarak, daralan alan genişliğinde 400 m uzunluğunda koşu ve yürüyüş parkuru yapılacak. Hala hortumla sulanan parka yeni merkezi bir sulama sistemi kurulacak, parka zarar veren yağmur ve kar sularının uzaklaştırılması için drenaj sistemi oluşturulacak. Park içi ve çevre kaldırımlarında, yeni yapılacak yer döşemelerinde engelli yolları ile karanlık alan oluşturmayacak şekilde aydınlatma sistemi yapılacak. Parkın dış çevre kaldırımlarında buluna 19 adet aydınlatma direği ile park içinde bulunan direklere direk saksılar monte edilip, estetik bir görünüm sağlanacak.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title