Haberler

Anıtkabir Travertenleri Kum Püskürtülerek Temizleniyor

Güncelleme:

Genelkurmay, Anıtkabir'in anıt bloğu traverten taşlarında oluşan kirliliğin basınçlı hava ile kum püskürtülmesi yöntemiyle temizlendiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir'in anıt bloğu traverten taşlarında oluşan kirliliğin basınçlı hava ile kum püskürtülmesi yöntemiyle temizlendiğini bildirdi.

KARAR 2012'DE ALINDI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; Anıtkabir Bakım-Onarım ve Restorasyon Kurulu tarafından, 6 Kasım 2012 tarihinde yapılan toplantıda, anıt bloğu traverten taşlarında oluşan kirliliğin kum püskürtülmesi yöntemiyle temizlenmesine karar verildiği hatırlatıldı.

6 BİN TRAVERTEN TAŞ TEMİZLİĞİ

Açıklamaya göre, alınan karar gereği, 2013 ve 2014 yıllarında anıt bloğunun 6 bin metrekarelik traverten taş temizliği yapıldı. 2015 ve 2016 yılları için de 4 bin metrekarelik kısmının temizliği planlandı.

2 HAFTADA TEMİZLENECEK

Anıtkabir mozole yan duvarlarını kapsayan 2 bin metrekarelik alanın traverten taş temizliğine 2 Temmuz 2015 tarihinde başlandı. Temizliğin 15 Temmuz 2015 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

Temizleme faaliyeti, gece Anıtkabir'in ziyaretçilere kapalı olduğu saatlerde icra edilecek ve Anıtkabir ziyaret saatlerinde herhangi bir değişiklik olmayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Anıtkabir Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

ismail:

yıkın gitsin ne anıtkabiri putperestmiyiz biz.

11
20
yanıtYanıtla
,,,,,,,,,,,,,,:

tapinak cevre kirliligi yapiyor, , ,

5
8
yanıtYanıtla
ISMAiL AZ BILE SÖYLEMiS:

78 milyon türk kalkinin sadec yüzde 25, i atanizin cehepesini destekliyor, , cogunluk ataniza karsidir, bunu nicin görmüyorsunuz, , hani cogunlugun dedigi olacakti, , ? lütfen artik bu konuda refaranduma gidilsin, , milletin sesine kulak verilsin, , millet istemiyorsa ozaman bunu geregi yerine getirilsin, bizi birbirimize düsüren bu yunanli geri iade edisin,

8
4
yanıtYanıtla
SAVCI:

ismail haklidir, , , türk halkinin cogunlugu ayni fikirdedir, , olay kapanmistir, , sesinizi kesin ey kemonun yandaslari, , ,

3
8
yanıtYanıtla
T.CMobil-ANDROID:

putperestlik ile anıtkabir bir tutuluyor ise türbeler niçin var? birakin yobazligi kendinize bir meskale bulun bre cahiller. Bu ülkeye ve insanlara faydalı işler yaparak ömrünü Allah yolunda harcayan insanlara bir vefadir Anit mezarlar, türbeler. .. Bu millete sizde hizmet edin sizede yapsinlar. Kiskanmayin çalışın!

4
5
yanıtYanıtla
T.CMobil-ANDROID:

ismail az bile söylemiş diyen cahil! Ata benim atamsa eğer bu ülke benim ülkem! Begenmiyorsan git ait olduğun yerde yaşa! Seni zorla bu ülkede tutan yok !

4
5
yanıtYanıtla
bahaneye bak senMobil-ANDROID:

75lik dede ben arapça bilmem ezanı ve kurani arapça anlamam! kendi dilimde namazimi kilarim, kuranimi okurum. Allah kabul etsin insallah. Bugüne kadarda ezan arapça kuran arapca diye zulüm gördüğümü düşünüp kurandan namazdan uzaklasmadim. Siz hatayı kendinizde arayın. Ona buna duygu sömürüsü yapmayin. Saygilar.

2
6
yanıtYanıtla
IHTIYAR AMCA COK HAKLIDIR:

ihtiyar amca yüzde 100 haklidir, , , görgö sahidi binlerce dedelerimiz ve ninelerimiz mevcuttur, , 1923-50 arasi tam 27 sene dindarlara cok agir iskence ve zulüm yapilmistir, , hic kimse bunu inkar etmesin, , cünkü o günleri bilen ve zulüm gören binlerce dindar, , bu ülkede yasamaktadir, , dindar olmayanlara zulüm yoktur, , lütfen ikisini birbirinden ayirt edin, , en cok mutlu olanlarda o tarihlerde CHP, ye üye olanlardir, , sadece onlar memnundurlar, , cünkü onlarin dinle bir ilgileri yoktur, , ata, da onlarin atasidir

5
3
yanıtYanıtla
vatandaşın biriMobil-ANDROID:

Hangi araştırmaya veya belgeye dayanarak konuşuyorsunuz? Siz kimsiniz? İslama, ahlaka, bu milletin atasina, bayragina dil uzatmak kimin haddine? Bu millete ne hizmet yaptınız da ahkam kesersiniz? klavye dindarlari, klavye kemalistleri

3
4
yanıtYanıtla
kimi seviyorsan yanındasın..:

ahirette kişi sevdiğiyle beraber olacaktır kim kimi ne kadar çok seviyorsa beraber olacaklar PEYGAMBERİMİZİ sevenler onun yanına ATATÜRKÜ sevenler onun yanına işte bu kadar. .

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title