Haberler

Anıtkabir Silivri'ye Taşındı

Silivri Belediyesi, Anıtkabir'in 3 boyutlu minyatürünü Silivri'ye getirdi.

Silivri Belediyesi, Anıtkabir'in 3 boyutlu minyatürünü Silivri'ye getirdi. 6 metre yüksekliğinde, 11 metre eninde olan Anıtkabir maketinin önünde hatıra fotoğrafı çektirmek için vatandaşlar birbirleriyle yarıştı.

Haber-Kamera İstanbul DHA

Silivri Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılında Anıtkabir'in 3 boyutlu minyatürünü Silivri'ye getirdi. Vatandaşlar, 6 metre yüksekliğinde, 11 metre eninde olan Anıtkabir maketinin önünde fotoğraf çekilmek için birbirleriyle yarıştı.

Cumhuriyet Bayramı da ilçedeki binlerce kişinin katıldığı fener alayıyla kutlandı. Ermenek'te meydana gelen maden kazası nedeniyle konser programını iptal eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçe protokol üyeleriyle birlikte kortejin önünde yer aldı. Bazı vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden bayrak sallayarak yürüyüşe destek verdi. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunularak, hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anıtkabir İstanbul Silivri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title