Haberler

Anıtkabir, Gece Boyunca Ziyaretçilere Açık Kaldı

Güncelleme:

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir, gece boyunca ziyaretçilere açık kaldı.

"Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal'i Anmak" temalı etkinlikler kapsamında Anıtkabir dün geceden bu sabaha kadar halkın ziyaretine açıldı.

Anıtkabir, etkinlikte, ayaza varan soğuk havaya aldırış etmeden Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümünü anmak üzere ellerinde bayraklarla gelen ziyaretçilerin akınına uğradı. Türk Kızılay'ı Anıtkabir'deki Aslanlı Yol'un başlangıcında kurduğu çadırlarda saat 04.00'ten itibaren halka Çanakkale savaşını yapıldığı dönemde askerlere verilen kırık buğday çorbası, somun ekmek ile lokum dağıttı.

Anıtkabir'e zeybek kıyafetinden subay üniformalarına kadar çok çeşitli giysilerle gelen gençler ve çocuklar ilgi çekici görüntüler oluşturdu.

MOZOLE'YE "TÜRK MİLLETİ" İBARELİ ÇELENK

Çanakkale'de o dönemde kullanılan üniformalar içinde nöbet tutan askerlerden oluşan çelenk timi, şafak vakti Aslanlı Yoldan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine üzerinde "Türk Milleti" ibaresi bulunan bir çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü Atatürk'ün anı defterini imzaladı.

Ardından ellerindeki bayrakların yanı sıra, iki dev Türk bayrağını da yanlarında taşıyan vatandaşların oluşturduğu kortej, Aslanlı Yol'dan Atatürk'ün mozolesinin bulunduğu meydana gelerek Atatürk'e saygı duruşunda bulundu.

VATANDAŞLAR FIRSATI KAÇIRMADI

Anıtkabir'in güvenliğini sağlayan askerler bir gün boyunca 1. Dünya Savaş'ında Çanakkale Cephesi'nde giyilen üniformalarla nöbet tuttu. Anıtkabir'e ziyarete gelen vatandaşlarda Çanakkale ruhunu yansıtan askerlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

1915 DİLEK BALONU GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

Etkinliğe katılan vatandaşlar, günün anlam ve önemini gösteren "1915" dilek balonunu gökyüzüne bırakarak görsel bir şölenin yaşanmasını sağladılar.

Anıtkabir'den bazı kareler:







Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Anıtkabir Kızılay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (48)

sevda altay erzincan refayemobilWeb@haberler.com:

Bu haber ile ilgili yapmak istediğiniz yorumunuz. sen rahat uyu atam yerin mekenım cenlet olsun ama sen zaten cenletliksin atam seni rahmetle anıyoruz

17
20
yanıtYanıtla
AĞA:

OY TOPLAMAK İÇİN BİR SONAKİ REKLAM FİLMİNDE ANITKABİRDE NAMAZ KILINACAK. . YENİ TÜRKİYE. .

17
17
yanıtYanıtla
düşünmobilWeb@haberler.com:

Yunan tanrılarının tapınaklarına özenerek yapılmış bir yer. Neden bir mezar, tapınak mimarisine benzetilir Neden insanlar burayı ziyaret etme gereği duyar İslam öncesi ya da sonrası Türk hükümdarlarına böyle yerler yapılmış mı Bu şirktir.

10
22
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ:

YAKINDA ANITKABİRDEN ATATÜRKÜ ÇIKARTIP KENDİNİ YATIRIRSA ADINI DA ANITSARAY OLARAK DEĞİŞTİRİRSE HİÇ ŞAŞIRMAYIN DEMEDİ DEMEYİN

19
13
yanıtYanıtla
TekMobil-IOS:

Teklider Recep Tayip Erdoğan kurban olun bu adama

13
17
yanıtYanıtla
kıvançmobilWeb@haberler.com:

Seni çok özlüyoruz, mekanın cennet olsun, Allah rahmet eylesin.

22
7
yanıtYanıtla
ADANALI:

EY ATAM. . . MEKANIN CENNET YETTIĞIN YER NUR GÖL OLSUN. . .

20
9
yanıtYanıtla
ankaralimobilWeb@haberler.com:

Sen bizim ulu onderimizsin. Olmasaydin olmazdik. Kainat senin nurundan yaratildi. Baskasini tanimam Ya RASULULLAH....

15
13
yanıtYanıtla
Mersinli:

Atatürkü putlaştırmakdan vazgeçin bu şekilde Atatürke daha çok zarar veriyorsunuz. Sevgi bir süre sonra nefrete dönüşür. Sizin Atatürke aşırı sevginiz çocuklarınızın o kişiyi kutsal bir birey olarak görmesine yol açıyor. Onun çocuklarıda onu Tanrılaştırıyor. Farkına varmaya başlayınca nefrete . . Biraz dikkat etmemiz gerekir. Bizzat başıma gelen olay ; İlkokul 1. sınıfa giden oğlumun bana sorduğu soru Baba Atatürkmü daha büyük Allahmı. Beynimden vurulmuşa döndüm biz ne yapıyoruz. . . . . . .

15
10
yanıtYanıtla
sevim:

muhteşem olmuş emeği geçen herkesin eline yüreğine sağlık. . .

17
8
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title