Haberler

Anında Çark Etti

Önder İhl Mezunları ve Mensupları Derneği Eski Başkanı İbrahim Solmaz, Tepkiler Üzerine "Diğer Okullarda Fuhuş Var, Uyuşturucu Var, İhl'lerde Bunlar Yok" Cümlesindeki "Fuhuş" Kelimesini Konuşmasından Çıkardı. Solmaz'a AKP'lilerden de Büyük Tepki Geldi.

Önder İHL Mezunları ve Mensupları Derneği eski başkanı İbrahim Solmaz, tepkiler üzerine "Diğer okullarda fuhuş var, uyuşturucu var, İHL’lerde bunlar yok" cümlesindeki "fuhuş" kelimesini konuşmasından çıkardı. Solmaz’a AKP’lilerden de büyük tepki geldi.

ANTALYA İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin düzenlediği ’Pilav Günü’nde yaptığı konuşmada, "Diğer okullarda fuhuş var, uyuşturucu var, İHL’lerde bunlar yok" diyen Önder İHL Mezunları ve Mensupları Derneği eski başkanı İbrahim Solmaz, ifadelerinin basına yansımasının ardından çark etti. İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin resmi sitesi ’onder.org.tr’, İbrahim Solmaz’ın 27 Mayıs Pazar günü Antalya’da yaptığı konuşmayı sayfalarında aynen verdi. Solmaz’ın açıklamasının önceki gün Hürriyet’in internet sayfasında yayınlanmasının ardından, derneğin sitesindeki yazıda ’fuhuş’ ifadesi çıkarıldı. Konuşma metninin yenisi sayfada şu şekilde yer aldı: "Diğer okullarda uyuşturucu kullanımı ve ahlaki çöküş maalesef hızlı bir şekilde artmaktadır, İHL’lerde ise kötü alışkanlıklar yok denecek seviyededir. Bunun nedeni İHL’lerde verilen dini eğitimdir."

Solmaz’ın sözlerine çoğu imam hatip lisesi mezunu AKP’liler bile destek vermedi. TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Tayyar Altıkulaç, "Bu üsluba katılmıyorum ve onaylamıyorum. Bir tarafı yapayım derken diğer tarafı yıkmak doğru değil" dedi. Solmaz’ın sözlerini Meclis’teki yankıları şöyle:

SAKAT ANLAYIŞ

Ömer Özyılmaz (AKP, Milli Eğitim ve Okullarda Şiddet Komisyonu üyesi) Ben de İHL mezunuyum. Yakışıksız ve uygun olmayan bir açıklama. Biz hiçbir zaman normal liseye giden, İHL’ye giden diye ayırmayız. Hepsi bizim evladımızdır. Bu sakat bir ayrım.

Faruk Anbarcıoğlu (AKP, Milli Eğitim Komisyonu üyesi) Bu okul, şu okul ayrımı doğru değil. Hepsi Türkiye Cumhuriyeti öğrencisidir.

Muharrem İnce (CHP, Milli Eğitim Komisyonu üyesi) Türkiye’nin en büyük tehlikesi bu tür düşüncelerdir. Dedikleri imam hatip okullarında da olabilir, başka okulda da. Bu şahıs, AKP’li milletvekillerine çocuklarını niye İHL’lerde değil de kolejlerde okutuyorlar, onu sorsun.

Mustafa Gazalcı (CHP, Milli Eğitim Komisyonu üyesi) İktidarın yarattığı bir iklimde böyle konuşuyorlar. Asıl ruh sağlığı bozukluğu bu. Başta Milli Eğitim Bakanı kınamalı. Bu konuşmayı yaptıranlara da bakmak lazım.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title