Haberler

Anılarla Bodrum Gecesi Renkli Görüntüler Oluşturdu

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışma Gurubu "Anılarla Bodrum Sohbetleri" adı altında sürdürdüğü sözlü tarih projesi kapsamında Bodrum tarihinin canlı tanıklarına, Bodrum gelenekleri çerçevesinde yemek düzenledi.

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışma Gurubu "Anılarla Bodrum Sohbetleri" adı altında sürdürdüğü sözlü tarih projesi kapsamında Bodrum tarihinin canlı tanıklarına, Bodrum gelenekleri çerçevesinde yemek düzenledi.

Azka Otel'de düzenlenen geceye ev sahibi olarak Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon ile Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışma Gurubu Sorumlusu Nuran Yüksel ve gurup üyeleri yanı sıra CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu, MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu ve Bodrum Sevdalısı yaklaşık 700 kişi katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışma Gurubu Sorumlusu Nuran Yüksel, Bodrum'un geçmişiyle geleceği arasında köprü kurabilmek amacıyla bu çalışmayı 2007 yılında başlattıklarını belirterek "Tüm bu çalışmalar, Bodrum ve çevresinin yaşayan belleğini kayıt altına almak amacıyla yapılmaktadır. Çalışmada Bodrum'un geçmişiyle geleceği arasında köprü kurmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar yaşananlar, görülüp geçirilenler unutulmasın, insanlarımız sesleriyle, görüntüleriyle ve anılarıyla çocuklarımıza, tarihe birer tanıklık bıraksınlar istiyoruz. En büyük amacımız Bodrum'un sosyal ve kültürel çalışmalarını ölümsüzleştirmek ve unutturmamak. Bugün de burada bulunan herkes tek tek görüntüleriyle ve sesleriyle kayıt altına alınacaklar, Bodrum Müzesi'nde ölümsüzleşecekler. Bodrum adına yaptığımız bu çalışmaları sadece Bodrum'da doğanlarla değil, Bodrum'a dışarıdan gelerek yerleşen, Bodrum sevdalısı olmuş arkadaşlarımızla beraber sürdürüyoruz. Bu süreçte Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışma Gurubu'na yürekten inanarak tam destek veren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a öncelikle teşekkürlerimizi sunuyoruz. O'nun sayesinde bugün, eskilerin 'Kaymakam Evi' olarak bildiği tarihi yapı restore ediliyor ve çok yakın zamanda 'Bodrum Müzesi' olarak sosyal yaşama katılacak. Şimdi görev sizlerde; açın sandıklarınızı ve bu müzeye, tarihimizi yansıtan belgeleri bağışlayın, gelecek nesiller bu belgelerle geçmişlerine tanık olsunlar" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum'un zor günlerini yaşayan son neslin mensubu olduğunu belirterek başladığı konuşmasında doktorsuzluğun, susuzluğun, yolun ne olduğunu çok iyi bildiğini, dünya markası olan hatta Türkiye'nin tek marka şehri olan Bodrum'un Belediye Başkanı olmaktan da çok mutlu olduğunu söyledi. Koçadon konuşmasında; "Bodrum'u dünya markası yapmayı başaranlar kim? Bizim büyüklerimiz. Yani bakıldığında Bodrumlunun medeni ve misafirperver, din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeden herkesi kucaklayan, tarihe mal olmuş en büyük özelliklerini yerleştiren Bodrum büyükleri olduğunu görüyoruz. Bugün Bodrum, bütün dünyayı kucaklayan, barış içinde bir topluluk olarak yaşayan, Türkiye'nin çok önemli bir marka şehridir. Bunları yaratan büyüklerimin huzurunda saygıyla eğiliyor, onlara çok teşekkür ediyorum. Bizler de Bodrumlular olarak Cumhuriyet'in kuruluş yıllarından, zor günlerinden geçen insanlarız. Ekmeğimiz, suyumuz, okulumuz yoktu, mücadele ettik. Bir tane doktorumuz, bir tane ebe annemiz vardı, bütün Yarımadaya yetişmek için mücadele etti. Hiçbir zaman mücadele ruhumuzu yitirmedik, pes etmedik, kendi yarattığımız güçle kendimize yetmeyi bildik. 24 saat değil, 25 saat çalışarak bugün Türkiye ekonomisine 2 milyar dolar katkı koymayı başaran bir Bodrum yarattık, bir dünya markası yarattık. Belki Devlet Babamızdan teşvik alamadık, belki Devlet Babamızın arazilerine oteller yapmadık, kendi öz sermayemizle, kendi bilgimizle bugünün Bodrum'unu yarattık. Bugünü yaratan büyüklerimize vefa borcumdan dolayı Bodrum Belediye Başkanı olarak gece-gündüz görev yapmaktan, laik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmaktan, bedel de ödesem sonuna kadar çalışmaktan yorulmadım, sizlerle beraberim.

Örf ve adetlerime, Türklüğüme sahip çıkmak için gerekirse bedel öderim. Bu gece bize destek veren siz değerli Bodrumlulara, Bodrum gönüllülerine, seçilmiş arkadaşlarıma, Belediye Başkanlarıma, vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte bir çok kişi geleneksel kıyaftelerle tarihi sergilerken, efelerin zeybek gösterisi de büyük alkış aldı.

Başkan Mehmet Kocadon ayrıca "Anılarla Bodrum Sohbetleri" projesinde emeği geçenlere teşekkür beratlarını verdi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kocadon Nuran Yüksel Bodrum Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title