Haberler

Anı Müzik ile Yakalıyor

Güncelleme:

Bip Bip single ile dikkatleri çeke Simge Sağın, çok özel açıklamaları ile MAG ocak sayısında okurları ile buluşuyor.

Müzisyen bir babanın kızı olarak dünyaya gelen ve müzik ile iç içe büyüyen, şu sıralar yeni singleı BİP BİP'i müzik severlerle buluşturmanın heyecanını yaşayan Simge Sağın ile müzik dolu bir röportaj gerçekleştirdik. Hayatı,işi,ve pek çok konu ile ilgili konuştuğumuz Simge Sağın,sorularımıza samimi ve sıcak cevaplar verdi.

Simge Sağın'ı tanıyabilir miyiz?
İstanbul'da doğdum. Çocukluk yıllarında başlayan müzik aşkı, yetişkin dönemlerimde de kararlı bir şekilde beni konservatuarlı olmaya itti. Uzun yıllar hem okul hem vokal hayatım bir arada sürdü. Sonrası ise albüm oldu.

Müzik ile ne zaman tanıştınız? Hayatınızın her anında müzik ile iç içe olmanızın sebebi, müzisyen bir babanın kızı olmanız mı?
Müzik ben doğduğum andan itibaren başlamıştı. Zaten babam müzisyendi. Evde hep gitar çalardı. İlk gitarım, ilk bestem derken başlamıştı benim müzik hikayem.

'BİP BİP' isimli bir single çıkardınız. Hikayesini öğrenebilir miyiz?
BİP BİP benim ikinci single şarkım. Alper Narman ile şarkı dinlemek için görüştük ve BİP BİP'i duyduğum anda vuruldum. Hemen şarkıyı durdurup alıyorum dedim. Şimdilerde hep birlikte bu kararımın sonucunu dinliyoruz.

Klibiniz için Nihat Odabaşı ile çalışma fırsatı buldunuz, nasıl bir ikili olduğunuzu düşünüyorsunuz?
Nihat benim hayalimdi. Hayranlıkla takip ettiğim bir yönetmendi. Onunla çalışmak bir lüks ve çok doğru bir tercih. Sizin için neyin doğru olduğunu o kadar iyi biliyor ki, hemen teslim oluyorsunuz. İlk çalışmamız olmasına rağmen çok güzel bir dostluk kurduk ve beraber daha da güzel işlere imza atacağız.

İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümünü kazanarak müzik kariyerinize profesyonel bir başlangıç yaptınız ve konservatuarda pek çok değerli müzisyen ile çalışma fırsatı buldunuz. Yaşadığınız bu tecrübeler müzik hayatınızı nasıl etkiledi?
Açıkçası ben hem okullu hem alaylıyım. Okulun bana kattığı çok şey varken sahnede öğrendiğim doğal tecrübeler de bambaşka diyebilirim. Bu işi biraz da bilmek gerekiyor diye düşünüyorum. Eğitim, çok daha doğru ve bilinçli olmamı sağladı. Hani derler ya eğitim şart!

Zeynep Dizdar, Gülşen, Yaşar ve Serdar Ortaç ile çalışma fırsatı buldunuz. Bu isimler ile farklı projeleriniz var mı?
Şimdilik yok, ama ilerde olabilir.

Müzik yolunda artık tek başınıza ilerliyorsunuz. Vokalistliğinizi yaptığınız isimlerden destek geldi mi?
İki albümü de sadece çalıştığım prodüktör ve besteleriyle yaptım. Bunun dışında çalıştığım kimseden bir yardım almadım. Manevi olarak desteklediler sağ olsunlar.

Müzik kariyeriniz ile ilgili hedeflerinizden bahseder misiniz?
Daha yolun başındayım. Albümler hazırlamak, kendi şarkılarımı söylemek, yaptığım şarkıları başka seslerde duymak en büyük hayalim.

Başarılarını taktir ettiğiniz ve beğendiniz isimler kimler?
Sıla, Gülşen, Yaşar , Ziynet Sali...

Kitaplığınızın , DVD playerınızın ve müzikçalarınızın olmazsa olmazlarını öğrenebilir miyiz?
Ben elektronik müzik seviyorum. Genelde yabancı müzik dinliyorum. Farrel, Rihanna, Riff Cohen, Michael Bubble, Calvin Harris...

Hafta sonları Eskişehir'de sahne alıyorsunuz.Eskişehir'in sizin için önemi nedir?
Albümlü bir şarkıcı olduktan sonra başladım 222'de sahne almaya. Sanata ve sanatçıya değer veren harika bir şehir Eskişehir. Her cumartesi sahneye çıkmaktan büyük keyif aldığım bir sahne. Bu yüzden çok değerli.

Sahnedeyken söylemekten özellikle keyif aldığınız şarkı ya da şarkılar hangileri?
Her şarkının ayrı bir keyfi var ama slow ve damar diye tabir edilen şarkıları daha da bir keyifle söylüyorum. Bunlardan biri kendi şarkım "Vicdanın affetsin" diğeri ise "Bugün Adım Leyla".

Söz yazıyor musunuz?
Evet, yazıyorum.

Artık sahnedeki görüntü de çok önemli. Modayla aranız nasıl, yakından takip ediyor musunuz?
Modaya göz kırparım, kendi bildiğimi yaparım. Çünkü moda her daim üstünüze yakışan değildir.

Kendi tarzınızı nasıl tanımlarsınız?
Genelde rahat ve şık diye tanımlayabilirim.

Gardırobunuzun vazgeçilmez parçaları nelerdir?
Vintage şeyleri çok severim. Şapkalar ve çoraplar vazgeçilmezlerimdir!

Dünya çapında stilini beğendiğiniz oyuncu,şarkıcı var mı?
Tarz olarak Lana Del Ray'i çok beğeniyorum.


Genellikle geceleri çalışıyorsunuz ve her hafta şehir dışına çıkıyorsunuz.
Yorucu bir hayat değil mi sizinki?
Bu işin bir zor tarafıda bu. Fakat yıllardır bu saat aralıklarında çalışmaya alştık. Zaten haftanın belli günleri çalıştığımız için diğer günler dinlemek için fırsatımız oluyor.

İleride onun olduğu yerde olmak istiyorum diyerek, izinden gittiğiniz bir idolünüz var mı?
Kimsenin yerinde gözüm yok, sadece başarılı olmak istiyorum.

Bir gününüz nasıl geçer neler yaparsınız?
Uyanır uyanmaz spor, sonrası sıkı bir kahvaltı. Gerisi her gün birbirinden farklı.

Hayatımın dönüm noktası dediğiniz bir olay var mı?
Var tabii ki. Ozan Bayraşa'yı bulmak.

Bundan 10 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?
Albümlerini yapmış, piyasada şarkılarını söyleyen olgun bir sanatçı.

2014'ü geride bırakmamıza az kaldı.2014 sizin için nasıl geçti?
Bu yıl benim hem müziği hem de aşkı bulduğum yıl… Harika başladı ve devam ediyor.

2015'den beklentileriniz nelerdir?
Sağlık,huzur, başarı…

Son olarak mottonuz?
Anı yakala!

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nihat Odabaşı Eskişehir Narman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title