Haberler

Ani Harabeleri'nin Yolu Köstebek Yuvasına Döndü

Hergün yüzlerce turistin ziyaret ettiği Ani harabelerinin yolu köstebek yuvasına döndü.

Hergün yüzlerce turistin ziyaret ettiği Ani harabelerinin yolu köstebek yuvasına döndü.

Kars'ta yolların bozulmasının önüne bir türlü geçilemiyor. Kentte yapılan yollar kısa süre içerisnde köstebek yuvasına dönüyor. Kars'a 42 kilometre uzaklıkta bulunan Ani harabeleri'nin yolu sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Aynı yolu kullanan Halefoğlu, Subatan, Ocaklı, Esenkent, Okuzlu, Başgedikler, Orta gedikler ve Yılanlı köylüleri, köylerine ulaşım sağlayan Anı harabeleri yolunun adeta köstebek yuvasına döndüğünü belirterek Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden yollarına çözüm bulmasını istediler.

Ani harabeleri yolundan çukurlardan kaçmak isteyen sürücülerin sık sık kaza yaptığına dikkat çeken köylüler, "Karların kalkmasıyla yoldaki bozuklukların ortaya çıktı. Kars'ta genelde yapılan asfaltın bu kadar kısa sürede bozulması manidardır. Yolda araçlarımızın lastikleri patlıyor. Çukurlara düşe kalka gidebiliyoruz. Resmen çile çekiyoruz. O kadar talep etmemize rağmen kimse gidip gelmedi. Kimse bizimle ilgilenmedi. Yolların bir an önce yapılmasını istiyoruz" diye tepki gösterdiler.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak seçimlere az kaldığını hatırlatan köylüler, "7 Haziran seçimlerine az kaldı. Seçimler yaklaştıkça köylerimize gelip oy isteyecekler. Nasıl gelecekler bilmiyorum, yüzümüze nasıl bakıp oy isteyecekler. Bu yolların halini bir görsünler. Karslılar olarak biz bunları hak ediyor muyuz. Yazık değil mi? Erzurum'da soğuk, Erzincan'da soğuk hatta Rusya'da soğuk oralarda yapılan yollar neden kısa sürede bozulmuyorda, Kars'ın yolları bozuluyor. Bir Ani Harabeleri'nn yolu değilki, Kars-Selim arasında yapılan sıcak asfalt patlamış, Kars-Arpaçay yolu yine aynı hangi birini söyleyelim. Valimiz bugün köyümüze geldi. Yolun halini gördü. İnşallah sayın valimiz yetkililere gerekli talimatları vererek hergün yüzlerce yerli ve yabancı turuistin geldiği Ani Harabeleri'nin yolunun çukurlarını doldurtur" diye konuşular.

42 kilometrelik Kars-Ani harabeleri yolu büyük bölümü çukurla dolu, çukurlardan kaçmak isteyen sürücüler ise zor anlar yaşıyor. Ani'yi ziyaret etmek isteyen misafrler ise bazen yolun bozuk olmasından dolayı geri dönüyor. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title