Haberler

Anı Evi'nden Dostluk Mesajları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bir zamanlar Kocaeli'de yaşamış Macar Kralı Tökeli İmre için hayata geçirdiği anı evini Macaristan Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Zsolt Nemeth ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bir zamanlar Kocaeli'de yaşamış Macar Kralı Tökeli İmre için hayata geçirdiği anı evini Macaristan Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Zsolt Nemeth ziyaret etti. Nemeth, anı evinin Türk ve Macar dostluğunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Ülkesinden ayrılıp Kocaeli'ye yerleşen ve burada vefat eden Macar Kralı Tökeli İmre için inşa edilen anı evi Seka alanı içinde bulunuyor. Anı evinde gerçekleşen ziyarete Macaristan Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Zsolt Nemeth ile birlikte Macarsitan Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, İstanbul Başkonsolosu Gabor Kıss, Macar yetkililer, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Müzeler Şube Müdürü Halil Zorlu bulundu.

İlk olarak anı evinin yanında bulunan anıtın yanında iki ülkenin milli marşları çalındı. Anıta çelenk bırakan Macaristan Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Zsolt Nemeth ardından Tökeli İmre Anı Evi'ne geçti. Buradaki materyalleri dikkatlice inceleyen Nemeth, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden bilgi aldı. Anı defterine yazı yazan konuk bakan yardımcısı, anı evini çok beğendiğini ifade ederek, Türk ve Macar dostluğunun burada bir kez daha ortaya çıktığını belirterek bundan sonra da bu kardeşliğin devam etmesi dileğinde bulundu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Zorlu Macaristan İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title