Haberler

Angelina Jolie'den Etkilendi, Göğsünü Aldırdı

Konya'da meme kanseri teşhisi konulan Aynur Özdil, önce sağ, sonra da ABD'li oyuncu Angelina Jolie'nin kanserden korunmak için her iki göğsünü aldırmasından cesaretlenerek sağlam olan sol memesini aldırdı Karnından alınan dokuyla yapay meme yapılan Özdil: "Kansere üzülmedim ama vücudumda eksilen organıma üzüldüm. Yani o görüntü beni psikolojik olarak etkiledi" "Angelina Jolie'nin iki göğsünü de aldırması bana büyük cesaret verdi.

METİN BOLAT - Konya'da, ABD'li oyuncu Angelina Jolie'nin kanserden korunmak için her iki göğsünü aldırmasından cesaret alan Aynur Özdil, önce meme kanseri teşhisi konulan sağ, sonra da sağlam olan sol göğsünü aldırdı. Kadına, karnından alınan dokuyla yapay meme yapıldı.

İki çocuk annesi Aynur Özdil'e (42), iki yıl önce sağ göğsündeki şişkinlik şikayetiyle gittiği hastanede meme kanseri teşhisi konuldu. Sağ göğsü alınan Özdil, bir süre sonra kanserin sıçrama ihtimaline karşı sağlam olan sol göğsünü de aldırdı. Bu kararı vermesinde, iki göğsünü de aldıran Angelina Jolie etkili oldu.

Her zaman "sen kanser değilsin" diyen eşi ve çocukları sayesinde dimdik ayakta duran kadına, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun ve aynı klinikte çalışan Yrd. Doç. Mehtap Karameşe tarafından karnından alınan dokuyla meme yapıldı.

Özdil, yaşadıklarını, bir kadın için oldukça zor olan göğüslerini aldırma kararını ve sonrasını AA muhabiriyle paylaştı.

- Aynaya bakmak istemiyordu

Özdil, eline kitle geldiğinde gittiği hastanede "bu kanser değil, yağ bezesi" cevabını aldığını ifade etti. Bir yıl sonra göğsünde şişme ve ateşlenme olunca başvurduğu hastanede meme kanseri teşhisi konulduğunu belirten Özdil, kanserin oldukça ilerlediği söylenince zor günlerin kendisini beklediğinin farkında olduğunu söyledi.

Moralini hep yüksek tutmaya çalıştığını anlatan Özdil, "Bu durum beni hiç yıldırmadı, korkutmadı. Kemoterapi ve radyoterapi aldım. Sonra sağ göğsüm alındı.  Aynaya baktığımda çok zor oluyordu, etkileniyor, üzülüyordum. Bir yıl boyunca göğsüm olmadan dolaştım. Bu bir bayan için çok zor bir durum" dedi.

Kansere değil, görüntüsüne üzüldü

"Kansere üzülmedim ama vücudumda eksilen organıma üzüldüm. Yani o görüntü beni psikolojik olarak etkiledi" diyen Özdil, şöyle devam etti:

"İlk aldırdığımda bir bayan için vücudundaki en önemli parçanın gitmesinin üzüntüsünü yaşadım. Ağır bir duygu yaşadım. Gerçekten kansere üzülmedim. 'Öleceğim' psikolojisine hiç girmedim. Tekrar göğüs yapılacağını öğrenince tedaviye başladım. Yeni bir göğüs yaptırdım. Doktorlar kanserin diğer göğsüme atlama ihtimali olduğunu söyledi. Angelina Jolie'nin kanserden korunmak için göğsünün ikisini de aldırması büyük cesaret verdi. Ben de diğer sağlam göğsümü aldırdım. Şimdi kendimi çok pozitif, moralli hissediyorum. Kendime güvenim çok büyük. Şimdi iki göğüs yapıldı."

İnsanlara, "kanser" kelimesinden korkup üzülmemeleri tavsiyesinde bulunan Özdil, kanserin korkutucu bir şey olmadığını, sadece nasıl mücadele edilmesi gerektiğinin bilinmesi gerektiğini vurguladı.

"Angelina Jolie ameliyatı" olarak biliniyor

Prof. Dr. Zekeriya Tosun, kadınlarda memelerinin olmamasının psikolojik sıkıntılara neden olduğunu dile getirdi. Bu tür durumlarda hastaların ruhsal olarak kendilerini kötü hissettiklerine işaret eden Tosun, şunları kaydetti:

"Hastamız, eksik olan dokusunun yerine konulmasını istedi. Karnından doku aldık. O bölgeye meme yaptık. Hasta, karın bölgesindeki sarkmış yağlı dokudan da kurtuldu. Bir tarafa meme dokusu getirdikten sonra, bir yıl geçince hastamız sağlam memesini de boşalttırmak istedi. Bu işlemi tedbir amaçlı yaptı. Halkın, basından son zamanlarda takip ettiği gibi 'Angelina Jolie ameliyatı' olarak bildiği ameliyat gerçekleştirildi. Boşalan kısma silikon protez yerleştirildi. Hastanın yeni göğüsleri mevcut. Ameliyat sonrası iyileşme sürecini yaşıyoruz. Kadınların simgesi olarak kabul ettiğimiz meme dokusu yeniden yapılmış oldu."

Yrd. Doç. Dr. Mehtap Karameşe de meme dokusunun kadınlık ve annelik sembolü olduğunun, çoğunlukla erkeklerce fark edilmediğine dikkati çekti. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Selçuk Üniversitesi Angelina Jolie Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title