Haberler

Angelina Jolie, Dünya Liderlerine İnsanlık Dersi Verdi

Güncelleme:

Ünlü oyuncu Angelina Jolie, Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşma ile dünya liderlerine insanlık dersi verdi. Liderlerin yalnızca kendi uluslarını değil, tüm dünyayı düşünmelerini savundu.

Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu Angelina Jolie, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Elçisi olarak yaptığı konuşmada dünya liderlerine insanlık adına ders verecek mesajlar yolladı.

LİDERLER ULUSLARARASI İNSAN OLMA ATEŞİNİ CANLI TUTMUYOR

Dünyaca ünlü oyuncu Jolie, BM'nin Cenevre ofisinde yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan sorunlara değinerek, "Eğer hükümetler ve liderler bugün yurtseverlik kılıfına bürünen milliyetçilik yerine uluslararası insan olma ateşini canlı tutmuyorlarsa o zaman vatandaşlar olarak bizler tutmak zorundayız" dedi.

ANGELİNA JOLİE: ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DÜNYA GÜVENSİZ

Jolie, enternasyonalizmi ateşli bir şekilde savunarak dünyadaki insanların, insan haklarına ve BM Şartı'nın değerlerine bağlı kalmalarını istediği konuşmasında şöyle dedi: "Meydan okuma, enternasyonalizmin değeri ve gerekliliği hakkında öğrendiklerimizin hepsinden ödün vermeden, ülkelerimizdeki denge ve umut duygusunu nasıl geri getireceğimizdir; çünkü, küresel sorumluluklarımıza sırt çevirdiğimiz bir dünya, bizim için ve çocuklarımız için daha fazla güvensizlik, şiddet ve tehlike üreten bir dünya olacak."

"VATANSEVERLİK GİBİ GÖRÜNEN MİLLİYETÇİLİK NEFRETE TEŞVİK EDER"

Mülteciler için Özel Elçi Jolie, bugünün dünyasındaki zorlukları, "iradesini ve yeteneklerini aşan bir çatışma ve güvensizlik seviyesi" olarak nitelendirdi ve "Her zamankinden daha fazla mülteci olmakla birlikte mevcut çatışmalar üzerine, hatta bazıları uzun yıllar süren yeni savaşlar ortaya çıkıyor" dedi ve ekledi: Vatanseverlik gibi görünen milliyetçiliğin artan bir gelgitini ve başkalarının korku ve nefretini teşvik eden politikaların yeniden ortaya çıkmasını görüyoruz. Bazı politikacılar, kısmen, uluslararası kurumları ve anlaşmaları reddetmek temelinde seçtikleri, sanki ülkelerimizin işbirliğinden yararlandı; ancak, aslında onun tarafından zarar gördü."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Amerika Birleşik Devletleri Birleşmiş Milletler Angelina Jolie Cenevre Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title