Haberler

Angelina Jolie Bosna-Hersek'te Temaslarda Bulundu

Güncelleme:

Dünyaca ünlü Amerikalı oyuncu Angelina Jolie ve beraberindeki İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Bosna Hersek'te bir dizi temaslarda bulundu.

Dünyaca ünlü Amerikalı oyuncu Angelina Jolie ve beraberindeki İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Bosna Hersek'te bir dizi temaslarda bulundu.

ABD'li oyuncu Jolie ve İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, Bosna Hersek ziyareti kapsamında ilk olarak Saraybosna'da Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilen kabulde Jolie ve Hague, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Hırvat Üyesi Jelyko Komşiç ve Sırp Üyesi Neboyşa Radmanoviç ile bir araya geldi.

Daha sonra Saraybosna'da düzenlenen "Çatışma Bölgelerinde Cinsel Şiddetin Önlenmesi-Güvenlik Güçlerinin Barışa Destek Operasyonlarındaki Rolünün Güçlendirilmesi" konulu konferansa katılan Jolie ve Hague, ardından ülkenin doğusundaki Srebrenitsa kentinde bulunan Potoçari Anıt Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Bosna savaşı sırasında tecavüze uğrayan savaş mağduru kadınlar ile de başbaşa görüşen Jolie ve Hague, Hollandalı askerlerin savaş sırasında karargah olarak kullandığı eski akü fabrikasında kurulan Soykırım Müzesi'ni de gezdi. - SARAYBOSNA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Angelina Jolie William Hague Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title