Haberler

Angebirê Domatesi Kapış Kapış

Güncelleme:

Kozluk'a has organik ürünler, Batman merkezinde kaldırım kenarında boy gösteriyor.

Kendi minibüsüyle, Köyü Angebirê 'den yerli domates getirerek Atatürk Parkı yanında satan 37 yaşındaki Aydın Yorulmaz, Organik ürünlere son zamanlarda büyük bir rağbet olduğunu belirtti.

Kozluk İlçesine bağlı Angebirê köyünün organik domates ve salatalıklarını Atatürk Parkı yanındaki minibüsünde, yere serdiği kasalarda satan Yorulmaz, organik ürünler için özel siparişler aldığını ifade etti.

10 seneden beri yaptığı işin aynı zamanda kimyasal ürünlere karşı bir savaş niteliği taşıdığını da belirten Yorulmaz, daha sonraki açıklamasında,"15-20 sene önceki ürünler ile şimdiki ürünler arasında dağlar kadar fark var. Organik bir domatesi yerken, ne yediğinizin tadını alıyorsunuz. Ama kimyevi ilaçlar ve hormon belasıyla yetişen ürünlerin ne tadı ne de insan sağlığına bir faydası yok. Ben sadece organik ürünler satmıyorum fakat aynı zamanda doğanın saf ve katıksız yapısının meyve ve sebzedeki tezahürünü de yansıtıyorum" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Kozluk Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title