Haberler

    Android Wear Güncellemesi ile Müzik ve Gps Desteği

    Giyilebilir cihazlar için kullanılan Android Wear mobil işletim sistemine müzik senkronu ve GPS ile konum takip özelliği eklendi.

    Giyilebilir cihazlar için kullanılan Android Wear mobil işletim sistemine müzik senkronu ve GPS ile konum takip özelliği eklendi.

    Google'ın Android Wear giyilebilir cihaz işletim sistemine her gün eklenen bir şeyler var. Mesela akıllı saatler için WhatsApp ve Facebook Messenger gibi mobil uygulamaların her gün arttığını görüyoruz. Google da platformu yenilemek ve güncel tutmak için elinden geleni yapıyor.

    İşte bunun için Android Wear'e büyük bir güncelleme yayınlandı. Bu güncellemede en çok dikkat çeken iki konu, Android akıllı saatlerde müzik dinleme ve GPS ile konum belirleme özellikleri. Müzik dinleme özelliği sayesinde akıllı saate istediğiniz şarkıları yükleyip, akıllı telefon olmadan (mesela koşuya çıkınca) Bluetooth kulaklığınız ile dinleyebileceksiniz. Google Play Music uygulamasının güncellenmiş versiyonunu buraya tıklayarak hem akıllı telefon hem de saatiniz için indirebilirsiniz.

    GPS ise şu anda piyasadaki Android Wear akıllı saatlerde olmayan ama Sony SmartWatch 3 ile birlikte görülmeye başlayacak bir özellik. Yakın zamanda Google Play mağazası üzerinden satışa çıkacak Sony SmartWatch 3 gibi GPS özelliği olan saatler sayesinde, yürüyüşe veya koşuya çıktığınızda nerelere gittiğiniz, ne mesafe koştuğunuz gibi lokasyona bağlı verileri akıllı telefona gerek olmadan saptamak mümkün olacak.

    Ayrıca Google Play mağazasında Android Wear bölümü için seyahat, sosyal ve sağlık gibi kategoriler açtı. Böylece akıllı saat kullanıcıları aradıkları uygulamaları daha kolay bulabilecekler.

    Bu arada Android Wear akıllı saatlerin ilk oyununun Flappy Bird olduğunu da hatırlatalım.

    The post Android Wear Güncellemesi ile Müzik ve GPS Desteği appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Facebook Messenger Google Sony Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title