Haberler

    Android M'in Önizleme Sürümü Yayınlandı!

    Yeni nesil işletim sisteminin imajı hangi cihazlarda çalışıyor?

    Hasan Uğur Nayır - -

    Google dün akşam Android M'yi tanıttı. M'nin tam açılımı belli değil. Her neyse Mountain View merkezli şirket daha önceki sürümlerde yaptığı gibi Android M'in de geliştirici önizleme imajını yayınladı.


    Önizleme sürümü Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 ve Nexus Player için mevcut durumda. Daha erken aşamada olan kararsız bir sürüm ve hatalar içeriyor. Baştan uyarayım eğer bahsettiğim Nexus cihazlardan birine sahipseniz ve Android M'yi yüklemek istiyorsanız problemlerle karşılaşmaya hazırlıklı olun. Tamamen kullanıcının sorumluluğunda olan bir olay. Android M geliştirici önizleme sürümü buradan indirebilir.




    Android M'nin en dikkat çeken özelliklerinden birisi yenilenmiş uygulama izinleri sistemi olarak gözüküyor. Yeni sistemle beraber örneğin WhatsApp'tan sesli mesaj göndermek istediğinizde bir kere uygulama izinlerinden gerekli izinleri verdiğinizde uygulama bir daha size mikrofon kullanımı için izin istemeyecek. Aynı şeyler Kamera ya da Konum izinleri için de geçerli. Android M ile beraber ses kontrolü özelliği de geliyor. Yani kullanıcılar kategorize edilmiş şekilde ses ayarlaması yapabilecekler. Bunun yanında Google, Android M'de kelime seçimini ve kopyala-yapıştır sistemini de düzeltmiş.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Google Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title