Haberler

Android Lollipop'un Kullanım Oranı %0.1 Bile Değil!

Android Lollipop, Android versiyonlarının kullanım oranlarının yer aldığı listeye giremedi!

Android Lollipop, Android versiyonlarının kullanım oranlarının yer aldığı listeye giremedi!

Google, geçtiğimiz günlerde Android versiyonlarının kullanım oranlarını gösteren bir tablo yayınladı. Android 2.2'den daha düşük Android versiyonlarının dahil edilmediği bu tabloya, Android'in en son versiyonu olan Android 5.0, yani kod adıyla Android Lollipop giremedi. Çünkü listede %0.1'in altında kullanım oranı olan versiyonlara yer verilmemiş.

Android'in  en çok kullanılan versiyonu Jelly Bean (4.1.x – 4.2.x – 4.3). Jelly Bean, tüm Android işletim sistemleri içinde %48.7 kullanım oranıyla ilk sırada yer alıyor. İkinci sırayı %33.9 ile KitKat (4.4), üçüncü sırayı ise %9.1 ile Gingerbread (2.3.3 – 2.3.7) alıyor. Ice Cream Sandwich (4.0.3 – 4.0.4) %7.8 kullanım oranına sahip. Froyo (2.2) ise %0.5'lik oranla listeye girebilen son Android versiyonu olmuş.

Android Lollipop'un %0.1'e bile ulaşamaması kafalarda bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden olabilir.Ancak, Android'in Lollipop'dan önceki versiyonu KitKat da benzer bir sıkıntıyı yaşamıştır. KitKat, ilk çıktığında sadece %0.01 kullanım oranına sahipti. Sonraki ay bu oran %1.11'e, ondan sonraki ay ise %2.94'e yükseldi. ve şimdi baktığımızda Android KitKat, Jelly Bean'den sonra en çok kullanılan Android versiyonu. Diğer mobil işletim sistemlerine bakarsak, Windows Phone 8.1'in %50 kullanım oranını yakalaması yaklaşık olarak 6 ay sürmüştü. Apple'ın işletim sisteminin en son versiyonu iOS 8'de de benzer bir durum yaşanıyor.

Android Lollipop, şu anda Nexus 9 ve Nexus 6 cihazları için kullanımda ve şu sıralarda eski model Nexus cihazlar ve Google Play Edition cihazlar için kullanıma sunuluyor. LG, HTC ve Samsung'un da içinde bulunduğu firmalar Android Lollipop'u müşterilerine sunmak için çalışıyorlar. Ancak görünen o ki, Android Lollipop birçok cihaz için 2015'in ilk aylarında kullanıma sunulacak.

Yıl sonuna kadar Android Lollipop'un kullanım oranlarında artış sağlansa bile, işletim sistemi bir adaptasyon süreci yaşayacak gibi görünüyor. Ancak, 12 Kasım'dan beri kullanımda olan Android Lollipop'un birçok mobil cihaz için kullanımda olmadığını göz önüne alırsak, hatta buna bir de akıllı saatlerde kullanılabileceği gerçeğini eklersek, ilerleyen aylarda işletim sisteminin kullanım oranının hızla artması çok da şaşırtıcı bir sonuç olmaz.

The post Android Lollipop'un Kullanım Oranı %0.1 Bile Değil! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title