Haberler

    Android'in Yaratıcısı, Google'dan Ayrıldı

    Google'da yeni bir dönem başlıyor diyebiliriz.

    Mahmut Saral - -

    Google'ın, daha doğrusu Android'in en önemli isimlerinden bir tanesi olan Andy Rubin, Google'dan ayrıldığını duyurdu. Rubin, Android'in yaratıcısı olarak biliniyor.


    Rubin, 2000 yılında Danger Inc.'i kurmuş ve günümüzde yüz milyonlarca kişinin kullandığı Android işletim sistemli telefonların temelini atmıştı. 2003 yılında Android Inc.'in ortak kurucularından olan Rubin, 2005'te firmayı Google'a satmış ve kendisi de Android bölümünün başındaki en yetkili isim olarak görevine devam etmişti. Ta ki 2013'ün mart ayına kadar. Takvimler bu tarihi gösterdiğinde Rubin, Android bölümünden ayrılmış ve Google'ın robot bölümünün başına geçmişti. Rubin'in robotları sevdiği biliniyor, ancak şimdi de ayrılık zamanı geldi.


    Rubin'in kendi firmasını kurması ve bazı donanım parçaları üzerine çalışmalar yapması bekleniyor. Google'da Rubin'in yerine gelen kişi ise, James Kuffner oldu. James Kuffner da robotlar üzerine yaptığı çalışmalarla biliniyor.


    Google'da şu an Android tarafında yer alan isim ise, mart 2013'te Rubin'in yerine göreve getirilen Sundar Pichai. Bir süre önce Google CEO'su Larry Page, Sundar Pichai'nin yetkilerini artırmıştı.


    Bakalım bundan sonra Andy Rubin'i nasıl projelerde göreceğiz...



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Andy Rubin Google Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title