Haberler

    Android ile Çalışan El Projektörü Touchpico

    TouchJet firması projektör pazarına farklı bir konsept ile girmeye karar vermiş.

    TouchJet firması projektör pazarına farklı bir konsept ile girmeye karar vermiş.

    Ürettikleri el büyüklüğündeki TouchPico isimli portatif projektör, her türden düz yüzeyi bir ekran haline getirebiliyor. Cihaz aslında içinde mini bir bilgisayar ve Android işletim sistemi olan, 150 lümenlik lambaya sahip ilginç bir tasarım.

    TouchPico projektör, 854×480 çözünürlük ile herhangi bir duvara 80 inç TV büyüklüğünde bir görüntü yansıtabiliyor. Her türden Android uygulamasını açabiliyor ve asıl ilginç tarafı, özel algılayıcı kalem ile ekranı aynı tablet gibi kontrol edebiliyorsunuz. Kalemle ekranda, duvarda veya hangi yüzeye yansıttıysanız, yazı yazabiliyor, çizim yapabiliyor veya tıklamalar ile işlemleri yapabiliyorsunuz.

    Yansıtılan görüntüde oyun bile oynamak mümkün ama projektörün önüne geçmeden. TouchPico'nun üzerinde HDMI ve VGA video girişleri, bir ses çıkışı bulunuyor. Ayrıca Wi-Fi özelliği ile çeşitli Android cihazlara bağlanabiliyor.

    TouchPico'nun seri üretime geçebilmesine gerekli fonun toplanması için şu anda bir IndieGoGo bağış kampanyası var. Kampanyaya katılanlar 309 Dolar'dan başlayan seviyelerde cihazı önsipariş edebiliyorlar. Buraya tıklayıp kampanya sayfasına gidebilirsiniz.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title