Haberler

    Android Auto Testte!

    Google'ın otomobil sahiplerini hantal GPS sistemlerinden kurtaran Android Auto'sunu test ettik!

    Son yıllardaki harita ve navigasyon uygulamalarının en iyilerinden biri, şüphesiz Google Maps. Otomobillerde ise hep Garmin, TomTom ve Navteq'in isimlerini gördük ve Google Maps'in merkezi bir rol üstlenmediğine şahit olduk.

    Android Auto ise hantal GPS cihazlarını otomobilinizin ön camından söküp atmanız, otomobilinizle birlikte gelen kaba navigasyonlarından kurtulmanız için iyi bir fırsat sunuyor. Bu sistemde Google Maps'in sözü geçerken telefon aramaları, müzik çalma, mesaj gönderme gibi işlevler, yolculuğunuz sırasında hizmetinize sunuluyor. Android Auto sayesinde telefonunuzdaki önemli temel işlevlere güvenli biçimde ulaşabiliyorsunuz.

    İşte Apple CarPlay'den daha iyi göründüğünü düşündüğümüz Android Auto'nun sundukları ve tecrübelerimiz.

    Android Auto nedir?

    Android Auto, USB arayüzünü kullanarak Google Now arayüzünü otomobilinizin bilgi ekranına yansıtıyor. Burada telefon ekranını otomobilin ekranına HDMI ile yansıtmaktan bahsetmiyoruz. Android Auto'yu kullanırken otomobilinizin dokunmatik ekranını, direksiyon kontrollerini, düğmelerini ve diğer kontrol kollarını kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

    Uygulama konusunda ise bazı kısıtlamalar var. Android Auto arayüzünü yalnızca Google'ın güvenlik koşullarını karşılayan ve onaylanan uygulamalar kullanabiliyor. Müzikler USB üzerinden kalite kaybı olmaksızın gönderiliyor; böylece Bluetooth'ta olduğu gibi ses kalitesinde düşüş yaşamıyorsunuz. Telefon görüşmeleri ise Bluetooth üzerinden, elinizi kullanmadan yapılabiliyor.

    Android Auto'yu destekleyen otomobiller hangileri?

    Peki Android Auto'yu otomobilinizde nasıl kullanabilirsiniz? Şu an Android Auto'dan faydalanmak isteyenlerin, gerekli teknolojileri içeren yeni bir otomobil satın almaları gerekiyor. Bunun yanında Android Auto'ya yükseltilebilen bazı otomobiller de var. Android Auto destekli otomobil satan 40 otomobil üreticisi bulunuyor.

    Cadillac ve Chevy, tüm yeni modellerinin standart olarak Android Auto ile geldiğini duyurmuştu. Audi, Honda, Kia, Hyundai ve diğerleri ise yeni otomobil tanıtımlarıyla veya model yenilemeleriyle birlikte Android Auto desteğini duyuruyorlar. Chrysler, sonraki nesil Uconnect bilgi/eğlence sistemi için Android Auto desteği sözü verse de, desteğin hangi otomobillerde sunulacağını söylemedi. Ford, SYNC 3'lü tüm 2017 model otomobillerin Android Auto'yu destekleyeceğini söylüyor. SYNC 3'lü 2016 model otomobiller ise yakında alacakları bir yazılım güncellemesiyle Android Auto'ya kavuşacaklar. Volkswagen, Touareg ve Eos serisi hariç olmak üzere, şu anki otomobillerinin çoğunda Android Auto'yu destekliyor

    Android Auto aksesuarları

    Peki yeni bir otomobil satın almayı düşünmüyorsanız ne olacak? JBL, JVC, Kenwood ve Pioneer gibi üreticiler, otomobilinize Android Auto'yu eklemenizi sağlayacak ürünler sunmayı planlıyorlar. Apple CarPlay'de olduğu gibi, eski otomobillere yönelik seçeneklere yakında sahip olacaksınız.

    Android Auto'nun desteklendiği telefonlar

    Android Auto için telefonunuzda Android 5.0 Lollipop veya daha yeni bir Android sürümünü kullanıyor olmanız şart. Marshmallow ile gelen Nexus 6P, Samsung Galaxy S7, S7 Edge ve LG G5 gibi son telefonlar, kutularından Android Auto desteğiyle çıkıyorlar. Biz testimizde daha eski bir telefon olan Nexus 5'i kullandık ve sistemin Android 5.0 Lollipop üzerinde de aynı derecede iyi çalıştığını söyleyebiliriz.

    Başlamak için microUSB'yi USB'ye çeviren kabloyu telefonunuza ve otomobilinizin USB portuna bağlamanız gerekiyor. Bunu ilk kez yaptığınızda Android Auto uygulaması, Android Auto'yu telefonunuzda etkinleştirmek isteyip istemediğinizi soruyor. Kabul et düğmesine bastığınızda otomobile özel arayüz, otomobilin ekranına neredeyse hemen yansıyor ve telefon, Bluetooth üzerinden otomobilinizle otomatik olarak eşleşiyor.

    Kendi sisteminize ekleyebilir misiniz?

    Çoğunlukla otomobilinizle gelen sistemden başkasını kullanmanız pek mümkün olmayacaktır. Ancak Ford, Hyundai ve Kia, geçen seneki otomobilleri için Android Auto'yu içeren yazılım güncellemeleri sunuyorlar. Bu firmaların Android Auto'yu içeren yeni model otomobilleri, önceki senenin modelleriyle aynı bilgi sistemi donanımını kullanıyor. Hyundai ve Kia, 2014 ve daha yeni araçları için güncelleme yayınlarken Ford, bu sene çıkan SYNC 3 destekli otomobilleri için güncelleme sunuyor. Otomobiliniz Ford, Hyundai veya Kia'nın listesinde değilse, üzülerek söylemeliyiz ki yeni donanıma ihtiyacınız var.

    Android Auto nasıl görünüyor?

    Android Auto, Google Now'u örnek alan düz ve bilgilendirici bir arayüz sunuyor. Sistem, Google'ın her yerde kullandığı kart tabanlı menüleri kullanıyor ve Google Now'daki gibi tahminler yürütüyor. Örneğin gitmek isteyebileceğiniz yerler otomatik olarak tahmin edilerek yol önerileri yapılıyor. Bu tahminler, son aramalarınızı veya günlük seyahatlerinizi temel alıyor.

    Hava durumu, cevapsız çağrılar, metin mesajları ve çalan müzik de bu menüde görüntüleniyor. Arayüzün, uyarılarla donatılmış Android Lollipop kilit ekranına benzediğini söyleyebiliriz. Bu uyarıların yanında saat, telefonunuzun pil ve sinyal durumu, sesli aramalar için mikrofon simgesi devamlı olarak görüntüleniyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Google Apple Ford Kia Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title