Haberler

    Android 5.1.1 Yakında Geliyor, Bellek Sızdırma Sorunu Düzeliyor

    Yakın zamanda ortaya çıkan Android'teki bellek sızdırma sorunu, Android 5.1.1 ile beraber ortadan kalkıyor.

    Emre Çetinkaya - -

    Google'ın en yeni mobil işletim sistemi Android Lollipop'un kullanım oranı giderek artıyor. Tabii bunda Lollipop'un son dönemde birçok üst seviye modele gelmesinin etkisi büyük. Ancak Android Lollipop'ta sorunlar gözükmeye devam ediyor. Bu anlamda hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Android 5.0.1'de bellek sızdırma sorunu ortaya çıkmıştı.


    Hatta kısa bir süre önce yayınlanmaya başlayan Android 5.1 güncellemesi ile beraber bu bellek sızdırma sorunun da hala devam ettiği ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Android SDK Yöneticisi'nde Android 5.1.1 güncellemesi gözüktü. Güncellemenin yakın zamanda yayınlanacağını işaret eden bu görüntü ile beraber, bu güncellemenin bellek sızdırma sorununun da sonunu getireceği belirtildi.


    Bellek sızdırma sorunu, 1.3GB RAM ve üstü boyutlara ulaşabiliyor. Bu sorun cihazda bazı aktif uygulamaların gözükmemesine ve RAM'in devamlı yüksek kullanımda gözükmesine sebep oluyor.





    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Android Lollipop Emre Çetinkaya Google Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title