Haberler

Andırın Kiraz Üreticiler Birliği Başkanı Erkek Açıklaması

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde üretilen kiraz, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Rusya ve Irak'a ihraç ediliyor.

Andırın Kiraz Üreticiler Birliği Başkanı Erbay Erkek, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Çığsar Mahallesi'ndeki yetiştirilen Napolyon cinsi kiraz hasadının tamamlandığını söyledi.

Kirazın, bin 650 metre rakıma sahip bir alanda tamamen doğal ortamda üretildiğini belirten Erkek, bundan dolayı pazar sorunu yaşamadıklarını dile getirdi.

Bölgeden yılda ortalama 15 bin ton kiraz elde edildiğini kaydeden Erkek, "Bölgemizde yetiştirilen kiraz, Türkiye'de son hasadı yapılan ürün arasında yer alıyor. Dolayısıyla son ürün olduğu için daha değerli" dedi.

Andırın kirazının, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Rusya ve Irak'a da ihraç edildiğini belirten Erkek, "Bölgemizin tek geçim kaynağı kiraz bahçelerinde günlük 500 işçi çalışıyor. Bu da hem ilçe hem ülke ekonomisine katkı sağlıyor" diye konuştu.

Üreticilerden İlhan Çığşar da Andırın kirazının kendine has tadı ve aroması nedeniyle yurtdışından talep gördüğünü belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu Andırın Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title