Haberler

Andırın'da Öğrencilere Bisiklet Dağıtıldı

Andırın ilçesinde, Sağlık Bakanlığının başlattığı "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında 67 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Andırın ilçesinde, Sağlık Bakanlığının başlattığı "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında 67 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Andırın İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Gonca Çömez, obezitenin arttığına dikkat çekti.

2010'da Sağlık Bakanlığının yaptığı araştırmada, Türkiye'de obezitenin sürekli arttığının ortaya çıkması üzerine, bakanlığın sağlıklı beslenme hareketli yaşam programını başlattığını belirten Çömez, şöyle dedi:

"Bu kapsamda biz de, ilçemizde bir resim yarışması düzenledik. Bu bağlamda dereceye giren öğrencilerimize bisiklet dağıtımı yaptık. Amacımız, hareketli yaşamayı ve sağlıklı beslenmeyi bir hayat tarzı haline getirmek. Bu işte de önce çocuklarımızdan başlamak. İnşallah başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Umarım ki, çok da faydalı olur, gençlik hareketli yaşamayı öğrenir. ve obeziteyi yok eder."

"Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" konulu ilkokullar arası düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin bisikletleri, Andıran Kaymakamı Mustafa Maslak, Belediye Başkanı Baki Tezcan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan, İl Halk Sağlığı Şube Müdürü Bayram Paksoy, Tahsin Gökdal ve daire amirleri tarafından verildi.

Tören sonunda davetliler, öğrencilerin yaptığı resimlerden oluşan sergiyi gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Andırın Politika Güncel Haberler

title