Haberler

Andırın'da Ağaç Kesme ve Boylama Tatbikatı

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, Orman Kooperatifleri üyelerine ve orman işçilerine yönelik uygulamalı olarak ağaç kesme ve boylama tatbikatı yapıldı.

Andırın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Çığşar Mahallesi'nde düzenlenen eğitim tatbikatına katılan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Abdüsselim Gökçe tarafından uygulamalı olarak, üretim aşamasında dikkat edilecek hususlar ve ağaç kesme ve boylama teknikleri hakkında bilgiler verildi.

Andırın Orman İşletme Müdürü İdris Tetik, tatbikatın amacının bölgede üretimi yapılan orman emvallerinin en iyi şekilde ekonomiye kazandırılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Her yıl kesim sezonuna başlamadan önce orman işçilerine ve Orman Kooperatifi üyelerine bu eğitimlerin verildiğini hatırlatan Tetik, şunları kaydetti:

"İlçemizde üretimi yapılan orman emvallerinin, ülke ekonomisine maksimum derecede katkı sağlamasını hedefliyoruz. Üretimi yapılan orman emvallerinin, piyasa şartlarına ve standartlara uygun bir şekilde hazırlanması için gerçekleştirilen bu tatbikatın çok büyük faydası olacağını düşünüyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Kahramanmaraş Andırın Gökçe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title