Haberler

Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru Konferansı

Sakarya Barosu Anayasa Mahkemesi'ne bireysel Başvuru konferansı düzenledi.

Sakarya Barosu Anayasa Mahkemesi'ne bireysel Başvuru konferansı düzenledi.

Valilik'te düzenlenen konferansta konuşan Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, Türkiye'de insanların kurumlara ve birbirlerine olan güven oranlarının çok düşük olduğunu kaydetti.

Yıldırım, 12 Eylül 2010 Anayasa Değişikliği Referandumu ile Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkının tanındığını ve 23 Eylül 2012'de uygulanmaya başladığını söyledi.

Uygulamanın başlamasıyla Anayasa Mahkemesi'ne bu güne kadar bin 600 başvurunun gerçekleştiğini ifade ederek, "Yani Anayasa Mahkemesi'nin iş yükü daha da arttı. Sistem kurulurken temel endişemiz gereksiz başvuruları nasıl engelleneceğimiz oldu. Şu an Türkiye'de 17 milyon dava var. Bunun en önemli nedenlerinden biri de Türkiye'deki insanların kurumlara ve birbirlerine olan güven oranının yüzde 10 olması. Bu da doğrudan mahkemelere başvuruyu arttırıyor. Mahkemeye gitme eğiliminin yüksek olduğu toplumda bireysel başvuru sayısının da yüz binleri aşacağı endişemiz vardı. Bu nedenle bireysel başvuru kabul edilebilirlik kriterleri çok sıkı tutuldu" şeklinde konuştu.

Muhabir: Uğur Subaşı

Yayıncı: Murat Paksoy - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title