Haberler

AYM'den Fethullah Gülen'in 'Şeref ve İtibar' Başvurusuna Ret

Güncelleme:

AYM, hakkında yakalama kararı bulunan Gülen'in, "şeref ve itibarın korunmasını isteme hakkının ihlal edildiği" iddiasıyla yaptığı bireysel başvuruyu kabul edilemez buldu.

Anayasa Mahkemesi, Fetullah Gülen'in başvurusunun "başvuru yollarının tüketilmemesi" nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar verdi.

ANAYASA MAHKEMESİ GÜLEN KARARINI VERDİ

Anayasa Mahkemesi, Gülen'in bir internet sitesinde yayımlanan röportajda nefret söylemi bulunduğu iddiasıyla Cumhuriyet savcılığına yapılan şikayet neticesinde ilgililer hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmesi nedeniyle şeref ve itibarın korunmasını isteme hakkının ihlal edildiği iddiasına ilişkin yaptığı başvuruyu karara bağladı.

MAHKEME "KABUL EDİLEMEZ" BULDU

İnternet sitesinde yayımlanan röportajdaki sözlerin nefret söylemi kapsamında olmadığı sonucuna varan Mahkeme, yerleşik içtihadına uygun olarak özel hukuk alanındaki başvuru yolları tüketilmeden sadece ceza soruşturması yolu tüketilerek yapılan başvurunun, "başvuru yollarının tüketilmemesi" nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar verdi.

AYM KARACA KARARINI DA AÇIKLADI

Anayasa Mahkemesi (AYM) Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın yapmış olduğu başvuruyu da karara bağladı. AYM, Karaca'nın yaptığı başvuruyu, 'başvuru yollarının tüketilmemiş olması' gerekçesiyle 'kabul edilemez' buldu.

AYM'den yapılan açıklamada, Karaca'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklandığı hatırlatıldı. Karaca, başvurusunda kuvvetli suç şüphesi ve tutuklama nedeni bulunmaksızın, kanuna aykırı delillerin kuvvetli suç şüphesi sayılarak tutuklandığını ifade etmişti. Tutuklamaya itiraz üzerine verilen kararın gerekçesiz olması ve doğal hâkim ilkesine aykırı olarak kurulmuş, tarafsız ve bağımsız olmayan bir mahkeme tarafından yapıldığını aktaran Karaca, gözaltı süresinin aşıldığını ve soruşturma sürecinde kamu görevlilerinin insan haysiyeti ile bağdaşmayan eylemleri nedeniyle kötü muameleye maruz bırakıldığını ifade etmişti. Karaca, ayrıca soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği ile adil yargılanma haklarının ve ifade hürriyetinin ihlal edildiğini kaydetmişti.

"BAŞVURU YOLLARININ TÜKETİLMEMİŞ OLMASI..."

AYM, adil yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiasını, kötü muamele iddiasını ve gözaltı süresinin aşıldığı iddiasını 'başvuru yollarının tüketilmemiş olması' nedeni ile kabul edilemez buldu. AYM, kuvvetli suç şüphesi ve tutuklama nedeni bulunmadığı halde tutuklama kararı verildiği ve itirazın gerekçesiz olarak reddedildiğine ilişkin iddialarını, doğal hâkim, tarafsız ve bağımsız hâkim ilkelerinin ihlal edildiği iddiasını, soruşturma dosyasına erişim imkânı verilmediği iddiasını, ifade hürriyetinin ihlal edildiği iddiasını açıkça dayanaktan yoksun olması nedeni ile kabul edilemez buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Hidayet Karaca Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (84)

AKPLİYİM. . GURURLUYUM:

Türkiyenin en büyük ikinci sorunu olan fethullahcilar daha yok olmadimi?. . . . . .

30
52
yanıtYanıtla
ELAZİZLİ:

Olmayan şeyin iadesi mi olurmuş

31
44
yanıtYanıtla
Ampul beyinli koyunMobil-IOS:

Müslüman firasetli olmalı demiş biri ardından demiş bunun hakkından Tayyip gelecek? Firasetli dediğiniz azam Tayyip mi? Güldürmeyin adamı

45
27
yanıtYanıtla
SELMAN İ FARIS-İİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ:

BEN BU ADAMIN TEŞHİSİNİ 1993 YILINDA HAİN MASON DİYE KOYMUŞTUM OZAMANLAR HERKES BANA AKLINI BAŞINA AL ELİ KOLU UZUN BİRİ BAŞINA İŞ AÇAR DİYE BUGÜN NE OLDUĞU ÇIKTII MEYDANA

23
39
yanıtYanıtla
HAKAN:

BÖYLE SAHTEKAR VATAN HAINI ISLAM DÜSMANI ISRAIL AJANI KIMSE GÖRMEDIM FETODAN BASKA MÜSLÜMANLARIN KANINI EMIP YAHUDILERE HIZMET EDIYOR KALLES

17
45
yanıtYanıtla
asrin alimini yesinler:

görünen köy kilavuz istemez adamin yüzünden belli alimligi sen körsen gözlük tavsiye ederim

46
10
yanıtYanıtla
asrin alimini yesinler:

yarim doktor candan- yarim hoca imandan edermis, , herkese hoca olamaz hele asrin alimi hic olamaz cakma olur oda boyasi cikar zaten cikmis akiyor siz hala tutturmussunuz asrin alimi gülelim bari. .

18
33
yanıtYanıtla
ne efeymiş beee..:

Cibril gökten inip parti kursa desteklemem diyen hocanız...öyle bir şey olsa..Allah tarafından gönderilir..bu alenen şirk değilmi...???

12
33
yanıtYanıtla
MehmetMobil-IOS:

Bunda Şeref mi vardı!!

23
19
yanıtYanıtla
Arda Kabak:

Fethullah Gülen bir ilim insanıdır.

11
29
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title