Haberler

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Karadağ'da

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Karadağ Cumhurbaşkanı Vuyanoviç ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Lopiçiç ile görüştü.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'daki temasları kapsamında, Karadağ Anayasa Mahkemesi Başkanı Desanka Lopiçiç işle bir araya geldi.

Anayasa Mahkemesi binasında basın mensuplarına açık gerçekleştirilen görüşmeye iki ülkenin anayasa mahkemeleri üyeleri de katıldı.

Karadağ Anayasa Mahkemesi Başkanı Lopiçiç, Karadağ'ın demokrasi, insan hak ve özgürlükleri hukukun üstünlüğü gibi Avrupa Birliği (AB) değerleri için çalışan bir ülke olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi'nin bu süreçte rolünün önemli olduğunu vurguladı.

Karadağ Anayasa Mahkemesi'nin tarihi ve çalışma şekli hakkında bilgi veren Lopiçiç, halihazırda ellerinde binin üzerinde dava bulunduğunu ifade etti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç da mahkeme üyeleri ile birlikte Karadağ'ı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında tarihten gelen bağların bulunduğunu kaydetti.

"Anayasa Mahkemesi olarak bizim konumuz insan" diyen Kılıç, "Şüphesiz ki öncelikli olarak hukukun üstünlüğü, demokratik değerler ve temel insan hakları değerleri gibi konularda ortak bir çalışma alanımız var. Biz, bu uğraştığımız değerlerin evrensel olduğuna inanıyoruz" dedi.

Kılıç daha sonra, Anayasa Mahkemesi'nin tarihi ve Türkiye'deki anayasa çalışmaları ve değişiklikleri hakkında Karadağ Anayasa Mahkemesi Başkanı Lopiçiç ve mahkeme üyelerine bilgi verdi.

Görüşmenin sonunda düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kılıç, iki ayrı devlet olmanın dışında, iki ülkenin tarihi ve kültürel bağlarının Karadağ ile Türkiye'yi daha da yakınlaştırmaya zorunlu kıldığını söyledi.

Bu genel sebebin dışında bir de özel ziyaret sebepleri olduğunu kaydeden Kılıç, özel sebebin iki ülkenin anayasa mahkemeleri olarak temel insan hak ve özgürlükleri konusunda birikimlerinin karşılıklı olarak aktarılması hususundaki istekleri olduğunu ifade etti.

Kılıç ayrıca, Anayasa Mahkemesi'ni ziyaret ve mahkemenin çalışmalarını yakından inceleme imkanı bulmak açısından, Karadağ Anayasa Mahkemesi üyelerini Türkiye'ye davet etti.

Karadağ Anayasa Mahkemesi Başkanı Lopiçiç de iki ülke arasında siyasi ve ekonomik açıdan iyi bir işbirliğinin bulunduğunu beliterek, anayasa mahkemeleri arasındaki işbirliğini de geliştirmeyi arzuladıklarını ifade etti.

Kılıç, Cumhurbaşkanı Vuyanoviç tarafından kabul edildi

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ve beraberindeki heyet daha sonra Cumhurbaşkanlığı ofisine geçerek, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç ile görüştü.

Karadağ Anayasa Mahkemesi Başkanı Lopiçiç ve Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın da katıldığı görüşme, başında görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak gerçekleşti.

Karadağ'daki temasları kapsamında Kılıç'a, Anayasa Mahkemesi üyeleri Serdar Özgüldür, Recep Kömürcü ve Celal Mümtaz Akıncı da eşlik etti. - Karadağ

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç Türkiye Karadağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title