Haberler

Anavatan ile Yavruvatan Keçiören'de Buluştu

Güncelleme:

Keçiören'de Ramazan ayı gecelerine renk katan 5. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 22. gecesi, anavatan ile yavru vatanı kavuşturdu.

Keçiören'de Ramazan ayı gecelerine renk katan 5. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 22. gecesi, anavatan ile yavru vatanı kavuşturdu.

Kıbrıs Gecesi, Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanındaki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kültür Evi'nin açılışıyla başladı. Açılışı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar birlikte yaptı. Geceye katılanlar arasında Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da yer aldı. Keçiörenlilerin büyük ilgi gösterdiği gecede konuşan Belediye Başkanı Mustafa Ak, kardeş vatan Kuzey Kıbrıs'tan gelen heyeti tüm Keçiörenliler adına "Hoşgeldiniz" diyerek selamladı.

Kıbrıslıların Türkiye'yi "anavatan", Türkiye'nin de Kıbrıs'ı "yavru vatan" olarak gördüğünü hatırlatan Başkan Ak, "Bu gece anne ile çocuğun kucaklaşması gerçekleşti. İki devlet arasındaki ilişkiler üst düzeyde. Biz de bu ilişkilere yerel yönetimler olarak destek sağlıyoruz. Keçiören Belediyesi olarak Güzelyurt Belediyesi'ne heyet gönderiyoruz, oradan da bize heyet geliyor. Birbirimizle tecrübelerimizi paylaşıyoruz" dedi. Başkan Ak, Keçiören Belediyesi'nin uluslararası düzeyde Ramazan etkinliği yapan tek belediye oluşan dikkat çekerken, "Bunun tescili de yapıldı. Sınırları aşan kardeşlik için dünyanın evi Keçiören" sloganıyla sözlerini tamamladı.

KKTC Büyükelçisi Lakadamyalı ise, Keçiören'de düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin ülkeler arasında "kardeşlik köprüsü" kurduğunu ifade etti. Etkinliği düzenleyen Mustafa Ak'a şükranlarını sunan Büyükelçi, "Bugün sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Ramazan ayı paylaşmanın, iç huzurunun, ortak hedeflere yürümenin ayıdır. Kıbrıs olarak kalbimiz sizinle birlikte. Keçiören Belediyesi ve Güzelyurt Belediyesi'ni, güçlenen işbirliği ve ortak projelerinden ötürü kutluyorum. Bu tarz projeler iki ülkenin ilişkilerini güçlendiriyor" diye konuştu. Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar da, Keçiören ile Güzelyurt'un "anavatan - yavru vatan" ilişkilerinin güzel bir örneğini yansıttığını belirterek "Yerel yönetimler anlamında işbirliği ve tecrübe paylaşımı yapıyoruz. Kendi vatanımızda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Ak, KKTC Büyükelçisine vazo, Özçınar'a ise tablo hediye etti. Güzelyurt Belediye Başkanı da Başkan Ak'a ayet yazılı bir tabak takdim etti.

Programda sahne alan Güzelyurt Dans ve Sanat Derneği folklor ekibi, Kuzey Kıbrıs'a özgü halk ezgileri eşliğinde sergiledikleri halk oyunları ile coşkuyu zirveye taşıdı. Keçiörenliler, ekibin "yün örmesi", "bardak" ve "orak" adlı halk oyunları gösterisini ilgiyle izlediler. Sanatçı Hüseyin Emiroğlu ise, söylediği birbirinden güzel şarkılarla geceye renk kattı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Güzelyurt Keçiören Kalaba Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title