Haberler

Anavatan'da Az Fire Sevinci

Meclis'te kilit parti noktasına gelen Anavatan Partisi'nde TBMM'de 367 tartışmalarına sahne olan cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunu beklenin aksine sadece 2 fire ile atlatmanın sevinci yaşandı.

Oylama öncesinde kulislerde ANAVATAN'ın vereceği fire sayısı 5-10 arasında tahmin ediliyordu. Ancak ANAVATAN oylaması iki fireyle atlattı. Erkan Mumcu'nun AKP'de de hep çok yakınında bulunan Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan ile Muğla Milletvekili Hasan Özyer parti kararına uymayarak oylamaya katıldı. Erkan Mumcu'nun söz konusu iki milletvekili ile ilgili değerlendirmesinin ise "siyaseten ayrılmış sayıyor" olduğu öğrenildi.

Öğlene doğru cumhurbaşkanlığı seçim sürecini "istişare" içinde yürüttüğü DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'la son bir kez telefonda görüşen Mumcu, saat 14.30'da yapacağı basın toplantısına kadar kararını makamında bekleyen milletvekillerine dahi açıklamadı.

Mumcu ve milletvekilleri gelişmeleri televizyonlardan takip ederken, Mumcu basın toplantısına inmeden sadece iki dakika önce genel kurula girmeme yönündeki kararını parlamenterlerle paylaştı.

Mumcu'nun açıklamasını milletvekilleri alkışlarla karşılandı.

Mumcu, gelişmeleri bir grup milletvekili ile makamında izlerken, diğer ANAVATAN milletvekilleri de genel merkezdeki odalarda sohbet ettiler.

Edinilen bilgilere göre, Mumcu'nun katılmama kararı oylamaya girilmesini isteyen Yozgat Milletvekili Mehmet Erdemir'de rahatsızlığa neden olduğu bildirilirken, Mumcu, bir ara Erdemir'in odasına inerek sohbet etti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title