Haberler

Anasınıfı Öğrencilerinden Boylarından Büyük Kampanya

Kayseri'de bir okulun ana sınıfı öğrencileri, engellilere yardım için başlattıkları "Mavi kapak" kampanyasında bir yılda yaklaşık 100 kilogram kapak topladı Anasınıfı öğretmeni Kalelioğlu: "Görünüşte küçük ama aslında kocaman yürekleriyle ana sınıfı öğrencilerimiz bir yıl boyunca gittikleri her yerden mavi kapak topladı.

MUSA ÖZYÜREK - Kayseri'de bir okulun ana sınıfı öğrencileri, engellilere yardım edebilmek için "mavi kapak" kampanyası  başlatarak bir yıl boyunca yaklaşık 100 kilogram kapak topladı.

Sağnak Koleji ana sınıfı öğretmeni Süheyla Kalelioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5-6 yaş grubundaki 25 öğrenciyle başlattıkları kampanyada çok iyi sonuç aldıklarını söyledi.

Çocuklara her gün okulda yardımlaşma ve iyilik yapmanın önemini anlattıklarını, çeşitli örnekler verdiklerini ifade eden Kalelioğlu, "Çocuklara engellilere yardım edebilmek için mavi kapak kampanyası başlatmak istediğimizi söylediğimde çok heyecanlanıp sevindiler. Görünüşte küçük ama aslında kocaman yürekleriyle ana sınıfı öğrencilerimiz bir yıl boyunca gittikleri her yerden mavi kapak topladı. Ailelerini, büyüklerini teşvik ederek onlardan yardım aldılar. Her gün okula mavi kapak getirerek 'kapak kahramanı' oldular" diye konuştu.

İnsanların küçük yaşlarda öğrendikleri iyi veya kötü davranışların gelecek yaşantılarını etkilediğine dikkati çeken Kalelioğlu, 30 yıldır ana sınıfı öğretmeni olduğunu ve çocuklara ilk olarak merhamet, yardımlaşma, iyilik yapma, zorda olanın elinden tutma, insanları sevme duygularını öğretmeye gayret ettiğini anlattı.

Çocukların özverili şekilde topladığı kapaklarla engelli insanlara umut ışığı yakacaklarını belirten Kalelioğlu, şunları kaydetti:

"Toplanan kapakların Talas ilçe belediyesine teslim ederek engelli aracı alacağız. Geçen yıl da okul olarak yine mavi kapak toplayıp 15 engelli aracı alarak köylerdeki okullarda eğitim gören engelli çocuklarımıza bağışlamıştık. Bu yıl da ana sınıfı öğrencilerimizin topladığı kapaklarla engelli kardeşlerimize yardım edeceğiz. Bunu ana sınıfı öğrencilerinin yapıyor olması kampanyaya çok daha farklı bir anlam yüklüyor. Çocuklarımız yardım etmeyi çok seviyor. Kampanyanın tamamlanmasına çok üzüldüler. 'Yardım yapabileceğimiz başka insanlar var mı?' diye sormaya başladılar. Daha 5 yaşındaki çocuk bunu diyebiliyorsa ileriki yaşantısında toplum için çok faydalı birey olacaktır. Bu açıdan bu tür kampanyalar çok önemli."

Ana sınıfı öğrencisi 5 yaşındaki Muhsin Mert Aygün, engellilere yardım edebildikleri için çok mutlu olduğunu ve ailesiyle gittiği veya dışarıda yemek yediği her yerden kapak toplayarak okula getirdiğini söyledi.

6 yaşındaki Hazal Şenler de, "Engellilere yardım etmek için her gün mavi kapakları sevinçle okulumuza getiriyoruz. Engellileri görünce iyilik yapmayı ve onlara yardım etmeyi düşünüyorum. Onları görünce üzülüyorum ama yardım edebildiğim için de seviniyorum. Herkesin engelli insanlara yardım etmesi gerekiyor" dedi. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title