Haberler

Anamur'da Seralar Buz Kesti

Güncelleme:

Mersin'in Anamur ilçesinde iki günden bu yana devam eden şiddetli rüzgar ve dün kısa süreli de olsa yağan kar yerini dona bıraktı.

Hava sıcaklığının birden düşmesiyle birlikte Anamur'daki muz ve çilek seralarının üzeri buzlarla kaplandı. Sabah saatlerinde güneşin kendisini göstermesiyle buzlar çözülmeye başlarken, üreticilerden Yaşar Öz gece hava sıcaklığının -2 dereceye kadar düştüğünü ve iki günde sıcaklığın daha da düşeceği uyarısını aldıklarını söyledi.

Bir diğer üretici Hüseyin Alıç ise, ürünlerinin donmaması için büyük çaba harcadıklarını belirtti.

Anamur Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel de elektrik şirketini eleştirdi. Don nedeni ile üreticinin yüzde 10'unun zarar gördüğünü kaydeden Güzel, "Son üç gündür kader anını yaşıyoruz. Elektrikler gece kesildiği için seraların damlama ve fıskiye sistemlerini çalıştıramadık. Seraların büyük çoğunluğu bu nedenle dondu. Çiftçilerimiz büyük zarar gördü. Bu zararımızın devlet tarafından karşılanıp karşılanmayacağını bilmiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Güzel Yaşar Öz Anamur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title