Haberler

Anamur'a Bıngen'den İkinci Grup Geldi

Mersin’in Anamur ilçesinde hayata geçirilen Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı 50 Yaş Üstü Gönüllüler Projesi kapsamında Almanya’nın Bingen kentinde 2. grup Anamur’a geldi.

Mersin'in Anamur ilçesinde hayata geçirilen Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı 50 Yaş Üstü Gönüllüler Projesi kapsamında Almanya'nın Bingen kentinde 2. grup Anamur'a geldi.

Finansmanını tümüyle Avrupa Birliği'nin karşıladığı projenin paydaşları Anamur Belediyesi, Anamur Meslek Yüksekokulu, Halk Eğitim Merkezi, ANED Engelliler Derneği ve Anamed Özel Hastanesi'nden oluşan farklı kurumlar bünyesinde çalışma amaçlı gelen gönüller, zaman kaybetmeden çalışmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda Bingen'den Anamur'a gelerek Hanımeli İhtiyaç Bankası'nda görev yapan 1. grup gönüllülerin ardından şimdi de 2. grup olarak gelen TV-radyo arşiv görevlisi Sabine Körner Anamur Belediyesi'nde, hemşire Isabel Kaska da Özel Anamed Hastanesi'nde gönüllü olarak çalışmaya başladı. Anamur Belediyesi ve yerel basın üzerine çalışmalarda bulunmak için Anamur'a gelen Sabine Körner, yerel gazeteleri de ziyaret ederek, bazı incelemelerde bulundu, proje hakkında bilgi verdi. Bingen ile ilgili bilgileri gazeteciler ile paylaşan Körner, ilerleyen günlerde yerel basında da gönüllü olarak çalışacak. Isabel Kaska da Özel Anamed Hastanesi'nde gönüllü hemşire olarak çalışıyor.

Anamur'da 21 gün gönüllü olarak çalışacak olan Sabine Körner ve Isabel Kaska, Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi'nde Anamur Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından düzenlenen el işi sergisini de gezdi. Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ethem Ziya Alıçlı ile de sergide görüşen gönüllüler, Başkan Türe'ye Bingen halkından selam ilettiler. Sergide bol bol fotoğraf çeken gönüllüler, çektikleri fotoğrafları Bingen ile paylaşacaklarını ve Bingen-Anamur Kardeşkent Derneği Başkanı Helmut İrmen'e ulaştıracaklarını ifade ettiler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Almanya Mersin Anamur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title