Haberler

'Anam, Bacım, Avradım' Yenişarbademli'de Sahnelendi

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, 5. Pınargözü Kültür Şenlikleri kapsamında, Yenişarbademli'de 'Anam Bacım Avradım' adlı oyunu sahneledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, 5.Pınargözü Kültür Şenlikleri kapsamında Isparta'nın Yenişarbademli ilçesinde "Anam Bacım Avradım" adlı oyunu sahneledi.

Yurt içi ve yurt dışı turnelere devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), Isparta'nın Yenişarbademli ilçesinde sahne aldı. İlçede bu yıl 5'incisi düzenlenen Pınargözü Kültür Şenlikleri'nin davetlisi olan ABT, "Anam, Bacım, Avradım" adlı oyunu Yenişarbademlililer için sahneledi. Şenliklerin yapıldığı Ağıllıca Yaylası'nda sahnelenen oyuna ilgi büyük oldu.

Erkek egemen toplumda kadının gördüğü baskı ve şiddeti konu alan "Anam, Bacım, Avradım" kah düşündürdü kah güldürdü. Bölge sakinleri, yaylada çimenlere oturarak izledikleri oyunu uzun süre alkışladı.

Yönetmenliğini Murat Sarı'nın yaptığı "Anam, Bacım Avradım", Türkiye'de giderek artan namus cinayetlerini, erkek egemen toplumda kadının gördüğü baskıları ve şiddeti anlatıyor. İnanç Yılan'ın 2008 yılında yazdığı oyun, güncelliğini hala koruyan önemli bir toplumsal soruna ışık tutuyor. 25 yaşında ailesinin zoruyla evlendirilen Zehra'nın; babası, ağabeyi ve sonra kocasından gördüğü baskı ve şiddet karşısında yaşadıklarını anlatan "Anam, Bacım, Avradım", ünlü seslendirmeci Payidar Tüfekçioğlu'nun anlatımı ve Cem İdiz'in müzikleriyle ön plana çıkıyor. ABT, oyunu 2013-14 sezonunda da sahnelemeye devam edecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Isparta Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title